Очаква се тазседмичната конференция, по време на която Samsung представи новия си огъващ се Infinity Flex дисплей, да остане в историята като една от най-значимите за цялата индустрия.

Infinity Flex на Samsung - първият гъвкав дисплей на компанията

Защо Samsung променя бъдещето

Infinity Flex задава тона на цялата индустрия

Някои дори правят препратки към 2007 г., когато покойният Стив Джобс показа на света как ще изглеждат смартфоните през следващите 10 години, и няма как да е иначе.

Новата технология на Samsung позволява елегантно и интуитивно огъване, което дава възможност на компанията да бъде пионер в изцяло нова ниша продукти - тази на смартфоните-таблети.

Корейският гигант бе доста пестелив откъм детайлите за бъдещата джаджа, но все пак ни даде малко храна за размисъл.

В затворен формат екранът на смартфона-таблет ще е с размер от 4.58 инча и резолюция от 840х1960 пиксела. Това e доста под стандартните за индустрията параметри, но е напълно достатъчно, имайки предвид качеството, което получаваме в таблетен формат.

Когато екранът е разгърнат, размерът му е цели 7.3 инча, а резолюцията е 1536х2152 пиксела - напълно задоволително количество пиксели за подобен размер екран.

Все още обаче не знаем как Samsung предвижда да използваме предния екран - дали ще е еквивалентен по функционалност на стандартните смартфон екрани, или ще е просто прозорец за бърз преглед на съобщения, предстои да се разбере.

Не знаем как ще се държи и интерфейс системата One UI, която Samsung готви за новата си играчка.

Samsung Galaxy S10 - как ще изглежда следващият флагман на компанията

Това ли ще е лицето на Samsung Galaxy S10

Следващият "горещ" флагман в индустрията се задава

При всички положения имиджът на джаджата ще зависи в голяма степен от способността на софтуера да "жонглира" между смартфон и таблетен формат.

Очаква се Samsung да представи новия продукт по време на CES 2019 през януари, а дотогава със сигурност ще чуем и видим доста по въпроса.