Остана още съвсем малко до пускането на PlayStation 5 в продажба и след всички нововъведения в конзолата, за които знаем до момента, няма как да не ни сърбят ръцете да се докоснем до нея.

Sony Playstation 5, Microsoft Xbox Series X, колко ще струват конзолите и кога ще се появят

Колко ще струват Playstation 5 и Xbox Series X

Защото Коледа не е толкова далеч

Още по-хубавото е, че някои от любимите ни игри ще бъдат пуснати със специални издания, пригодени към новата конзола на Sony. Една от тях ще бъде NBA 2K21.

И съвсем очаквано тя ще бъде пипната и подобрена. Геймплейът ще бъде усъвършенстван, като разработчиците са се концентрирали върху дриблирането и как то да бъде максимално реалистично.

Играта без топка и физическите контакти между играчите също ще са по-добри от това, с което сме свикнали до момента. Според 2K, компанията разработчик на играта, технологията на новото поколение конзоли им развързва ръцете в много аспекти.

Майк Уанг, който отговаря за геймплея, пък казва, че адаптивните тригери на DualSense са им дали възможността да направят играта по-трудна и реалистична. Когато даден играч е изморен и владеем топката с него или тичаме, ще усещаме съпротивление, натискайки бутона за спринт.

PlayStation 5, DualSense и по-голяма ли ще бъде батерията на новия джойстик

Какво знаем за батерията на DualSense

PlayStation 5 идва съвсем скоро

По този начин със сигурност ще сме много по-ангажирани в играта. И тук голямо значение ще имат качествата и статистиките на всеки един играч. NBA 2K21 ще бъде пусната в продажба в началото на месец ноември.