С нетърпение очакваме 26 март, защото тогава Huawei официално ще представят смартфоните си P30 и P30 Pro. Вече изтече информация около характеристиките им, но сме сигурни, че са пълни с още много изненади. 

Huawei P30, P30 Pro и какво да очакваме от смартфоните

Какво да очакваме от Huawei P30 и P30 Pro

Вече знаем почти всичко за новите модели

Не е тайна обаче, че китайският производител има сериозни проблеми с един от най-големите пазари в света - САЩ. Не че американците не искат да си купуват Huawei, но правителството им твърди, че са опасни за вътрешната сигурност на страната. 

Ричард Ю

Източник: GettyImages

Ричард Ю

Между двете страни дори се води дело и нещата са доста заплетени. Китайците обаче мислят за това как могат да се застраховат от опасността да им бъде забранено да използват Android и Windows на устройствата си. 

И Австралия нанесе удар по Huawei

И Австралия нанесе удар по Huawei

Нови проблеми за китайския производител

Изпълнителният директор на Huawei Ричард Ю сподели в интервю за Die Welt, че подготвят своя собствена операционна система. Според Ю, това е резервният план на китайския производител и към този момент ще влезе в действие, само ако се наложи. 

Huawei раздава подаръци с P30 и P30 Pro

Huawei раздава подаръци с P30 и P30 Pro

Китайската марка започва да ни харесва все повече

The Verge пишат, че Huawei разработват операционната си система още от 2012 г., когато започнаха и първите обвинения на САЩ към тях. А до най-лошият вариант за китайците може да се стигне, ако загубят правната битка, което ще означава, че ще им бъде забранено да използват софтуера на Google и Microsoft.