Голямата работа във фотографията е да уловим момента, онова щрак, което спира времето и го вкарва в рамка - завинаги. Разбира се, фотография е и светлина, позициониране, обектив, емоция. Всичко това, заедно, прави от нея изкуство. Прави и хората щастливи. 

И ако доскоро фотографията беше сфера, до която ще се докоснем единствено ако имаме нужното професионално оборудване, то днес, с напредването на технологиите всеки, от нас може да прави снимки с хубаво качество.

Снимка 371562

Източник: Huawei / Фотография Temel

А за това трябва да благодарим за любезното съдействие на нашите смартфони. Същите, които са винаги в джоба и в готовност да запечатат желания момент в 12 и повече мегапискела. 

С тях си снимаме каквото ни харесва, и в това няма нищо лошо. А понеже имаме слабост към съревнованията и обичаме да печелим награди, наскоро попаднахме на точното място - конкурсът Next Image Awards.

Снимка 371560

Източник: Huawei / Фотография lyubo91

А какво ще кажете, снимката ви хареса Гал Гадот? Напълно възможно е, защото Жената чудо е в специалното жури, което ще определи победителите. Тук са и Янмин Уанг, Алекс Ламберхт и други. 

За да се случи това е необходимо да направим желаната от нас снимка и да я качим през формата за участие на конкурса. 

Категориите, в които може да се класира и нашата снимка, са Faces, Good Night,  Hello, Life!, Check-In, Nature и Story Board.

Снимка 371561

Източник: Huawei / Фотография Temel

Към момента над 3000 снимки от наши сънародници са изпратени и участват в конкурса, като повечето от тях са на пейзажи. 

Голямата награда ще донесе на притежателя си публикация на снимката му в списание National Geographic в Централна и Източна Европа, участие в семинар на National Geographic, лаптоп и 10 хиляди евро. А има и още три парични и материални награди.

Huawei представи впечатляващия си лаптоп MateBook X Pro

Huawei MateBook X Pro, добре дошъл

С камера в клавиатурата и още куп изненади

Крайният срок за участие в Next Image Awards е 20 август. Снимките трябва да са направени с устройство на Huawei.