От 26 февруари до 1 март светът е потопен в най-новите мобилни технологии на Mobile World Congress (MWC) в Барселона. Оттам именно дойде и една от приятните изненади от Huawei.

Какво да очакваме от Mobile World Congress 2018

Какво да очакваме от Mobile World Congress 2018

Най-новите джаджи от света на мобилните технологии

Китайската компания диша във врата на Apple и Samsung, като всяка година дава заявка за първото място. На конгреса в Барселона Huawei представи лаптопа Huawei MateBook X Pro. Екранът му следва тенденцията при смартфоните - повече дисплей за сметка на рамката. 

Снимка 342399

Източник: huawei.com

Като заговорихме за екрана, трябва да кажем, че той е 13,9-инчов, а най-впечатляващото е, че камерата е скрита в клавиатурата.

ЦРУ и ФБР: не използвайте Huawei и ZTE смартфони

ЦРУ и ФБР: не използвайте Huawei и ZTE смартфони

Китайското правителство подслушва и събира данни

Снимка 342402

Източник: huawei.com

Тя е проектирана като копче и става активна, когато го натиснем. Това до някаква степен защитава от хакерски атаки и включването на камерата без наше знание.

Корпусът на MateBook X Pro е проектиран чрез лазерно изрязване и пясъчноструйна изработка, за да се стигне до размерите му - дебелина 14,6 мм и тегло 1,33 кг. Мощният процес Intel Core i7/i5 и видеокарта Nvidia GeForce MX150 с 2GB GDDR5 памет осигуряват безпроблемна работа.

Снимка 342403

Източник: huawei.com

Основателят на Snapchat Еван Шпигел и умопомрачителните му приходи

Най-високоплатеният изпълнителен директор в Америка

С колко минава Тим Кук (Apple) и Сундар Пичаи (Google)

И докато най-големият "пропуск" на предишния модел беше батерията, сега изглежда, че този проблем е решен. Huawei MateBook X Pro работи до 14 часа без зареждане. Лаптопът ще разполага и със сензор за пръстови отпечатъци, който ще позволява на устройството да се включва за по-малко от 10 секунди.