Есента е времето, през което излизат всички дългоочаквани игри. Септември със сигурност можем да кажем, че минава под знака на спорните симулатори.

FIFA 20, Еден Азар, Върджил ван Дайк и обложката на играта

Кой ще бъде на обложката на FIFA 20

Очакваме с нетърпение

През октомври обаче също има интересни заглавия, които не са за пропускане. Едно от тях е Call of Duty: Modern Warfare, която трябва да бъде пусната в продажба от утре, 25 октомври.

PlayStation Русия обаче са взели решение да не пускат играта в дигитална продажба. Това става ясно от техен пост в Twitter, но не се дава разяснение какви са причините за решението им.

Според The Hollywood Reporter, вероятната причина е несъгласието на руското правителство с концепцията на играта. Още през месец май, когато излезе трейлърът на Call of Duty: Modern Warfare, руските телевизии REN TV и Rossiya 24 разкритикуваха играта.

PlayStation 5 на Sony, кога ще бъде пусната конзолата и новите неща в джойстика

Sony с нови разкрития около PlayStation 5

Вече знаем кога ще бъде пусната в продажба, както и...

Сред обвиненията са, че сюжетът на новата игра е чиста доза провокация, насочена към дискредитирането на руските военни, които помагат на сирийските власти. 

Activision, Call of Duty: Mobile и кога ще се появи играта за iOS и Android

Call of Duty: Mobile излиза за iOS и Android съвсем скоро

Играта ще е безплатна и с Battle Royale режим

Това не е първият път, в който в Русия негодуват срещу Call of Duty. През 2009 г., когато излезе  Call of Duty: Modern Warfare 2, руски медии критикуваха остро възможността играчите да убиват цивилни, намиращи се на руско летище. Забраната за продажба на Call of Duty: Modern Warfare ще засегне само PlayStation, но не и конкурентите им от Xbox.