88-то автомобилно изложение в Женева вече се движи с пълна сила и през следващите 10 дни ще станем свидетели на най-новите и футуристични идеи и концепции в транспортната индустрия. Но един от най-горещите модели на тазгодишния форум безспорно е колаборацията между Audi и Airbus, а именно Pop.Up Next хибридът, който изглежда като изрезка от вестник от бъдещето.

Снимка 344518

Източник: Audi

Pop.Up Next е микс между гения на Audi в автомобилното производство и усилията на Airbus да създадат работещ, смислен и функционален дрон за градска мобилност.

Снимка 344516

Източник: Audi

Автомобилният модул представлява миниатюрно купе за двама, захранвано изцяло от електричество и направено за напълно автономно шофиране. В него е поместен и 49-инчов дисплей, сензори за лицево разпознаване и следене на движенията на ръцете, а контролът се извършва почти изцяло чрез гласови команди.

Снимка 344517

Източник: Audi

Дроновата част, която е дело на Airbus, се свързва с купето посредством тавана, а идеята му е да представлява удобно решение за увеличаващия се трафик в големите градове по света.

Pop.Up Next, разбира се, е концептуално творение, което определено не означава, че ще остане такова. Това все пак е вторият подобен продукт на Airbus, а присъединяването на Audi към доусъвършенстването му означава единствено, че проектът се развива и има голям шанс да се превърне в реалност.