Азиатските производители на смартфони продължават да бъдат доста убедителни в иновациите и подхода си към потребителите, които все по-често отказват да плащат умопомрачителни суми за нов телефон.

Новият Asus ZenFone 6 е типичен пример за това, че през 2019 г. можем да се сдобием с телефон, притежаващ флагмански екстри и характеристики, плащайки двойно по-малко, отколкото струват новите iPhone модели например.

Снимка 423822

Източник: Asus

ZenFone 6 е със страхотен 6.4-инчов LCD дисплей, който е с по-малки рамки, дори от тези на Samsung Galaxy S10.

Както можем да видим от снимките, лицето на телефона е лишено от селфи камера, но това не означава, че няма такава.

Тайванският производител е подходил доста иновативно и е създал механизиран камерен модул, който се появява от гърба на телефона и позволява да ползваме главната камера за селфита.

Снимка 423823

Източник: Asus

Самата тя е с 48 мегапиксела и е придружена от сензор с широк ъгъл на заснемане от 13 мегапиксела. От Asus обещават, че механизираният модул може да издържи на около 100 000 отваряния и затваряния.

Телефонът поддържа 4К видео заснемане при 60fps и може да снима Full HD видео в забавен каданс при 240fps и 120fps. Видео кадрите печелят от дигитална стабилизация, осигуряваща минимално трептене на изображенията.

Снимка 423826

Източник: Asus

ZenFone 6 е оборудван с хай-енд процесора Snapdragon 855 и може да бъде закупен във варианти с 6GB RAM и 8GB RAM. Една от най-атрактивните му черти обаче е батерията с капацитет от цели 5000mAh, която е придружена от 18-ватово зарядно за бързо зареждане.

Моделът с по-малко RAM ще струва 499 евро, а по-мощният - 559 евро, като и двата се очаква да се появят в Европа към края на месеца.