Космополитният французин Жан-Юбер Гарние е новият главен готвач на хотел Хилтън София.
Той се присъединява към екипа на хотела с богатия си професионален опит и кулинарно майсторстовo, което е демонстрирал пред много знаменитости, сред които Джак Никълсън, Майлс Дейвис, Анжелик Киджо, Били Айдъл, Валери Жискар Д'Естен, Маргарет Тачър и много други.
По време на кариерата си в Хилтън и други хотелиерски вериги, Жан-Юбер е работил за водещи ресторанти, приготвяйки менюта със средиземноморски, латиноамерикански и ориенталски нюанси. Със специалитетите си е очаровал най-различен брой гости - от няколко вип персони до няколко хиляди посетители на престижни корпоративни събития и правителствени делегации почти навсякъде по света: Буенос Айрес, Найроби, Джеда, Ница, Луксор, Френска Полинезия и Абу Даби.
Като главен готвач на Хилтън София Жан-Юбер ще отговаря за кулинарните предложения на ресторант "Сезони", бар "Артистс", вип салона за бизнес гостите от осмия и деветия етаж, рум сервиз, кетеринг услугите и кулинарните фестивали.
През периода 1983 - 1990 г. новият главен готвач ма Хилтън е работил във Франция, ОАЕ, Френска Полинезия, Абу Даби и Египет, от 1990 до 1992 г. е приготвял кулинарни изкушения за принцовете на Дубай в Хилтън Дубай WTC, а в средата на 90-те кариерата му го е довела в Западна Африка - Република Бенин, после и в Джеда.
Може да се похвали с обучение на екипа от готвачи на Plantation Club Resort в Махе (Сейшелски о-ви), откриването на хотел Golden Tulip Parque Central в Хавана, Куба (1999 - 2000); откриването на Villa del Arco в Лос Кобос, Мексико (2005 - 2007).
На въпроса защо реши да се присъедини към екипа на Хилтън София, Жан-Юбер отговаря: "Винаги съм искал да работя за компания, която поддържа най-високи стандарти за обслужване на гостите си и не прави компромиси с тяхната удовлетвореност. Точно заради това Хилтън София беше идеалният избор за мен и с нетърпение очаквам да споделя опита си с моя нов екип"
Жан-Юбер вече подготвя новите а ла карт менюта на ресторант „Сезони" и бар „Артистс", както и нова концепция за коледните и банкетни менюта на хотела. По отношение на кулинарни техники обича да използва натурални аромати и месни продукти и да вплита азиатски и модерни европейски похвати.