Днес започва третият „Белгийски кулинарен фестивал". Той ще се състои в хотел „Хилтън" и ще приключи на 27 април.
Готвачи от „Колежа по туризъм и ресторантьорство" в Арсхот, до Брюксел, ще бъдат основните действащи лица.
Те са подготвили репертоар от разнообразни ястия със скариди и риба от Северно море, аспержи с пушена сьомга и ванилов сос, брюкселска цикория. Специално се споменава и за прочутата черешова бира.
В категорията на основните ястия се отличават "Уатерзои от Гент" с токачка, задушен лаврак със запържен праз и шафранов сос, както и стек от свинско месо с аспержи и задушени гъби "Морел". Неустоими и изключително разнообразни са и десертите - от сладолед с канела и сладки ябълки "Йонаголд" до белгийска вафла със сладолед и пресни плодове, пише expert.bg.
Желаещите да опитат произведенията на кулинарното изкуство ще могат да го направят срещу куверт от 50 лв. в ресторант „Сезони".
Организатор на фестивала е посланикът на Белгия Филип Беке и бизнес клуб "Белгия-България-Люксембург".