Забравете за Бонд, в МИ5 искали ниски и неподвижни шпиони. С това заглавие започва статията на вестник „Индипендънт", която описва изискванията на британските тайни служби за подбиране на агенти по време на Втората световна война.

Според разсекретения документ, на който се позовава британското издание, желаещите да станат тайни агенти на Великобритания трябва да отговарят на следните изисквания: височина между 170-172 см, да притежават добър слух и способност да стоят неподвижно дълго време в екстремна жега и студ.

Идеалният кандидат също така трябва да има способност да се крие зад дървета и лесно да може да разпознава фалшиви бради и мустаци.

Секретният документ съдържа информация за дейностите на Секция В6, която е подбирала агенти, които да пазят националната сигурност, да следят и разкриват нацистки агенти и комунистически агитатори по време на Втората Световна Война.

Също така за агент на МИ5 важен е външен вид, различаващ се възможно най-много от този на полицай и способността да се преоблича в различни дрехи.

Едно от задълженията на служител на В6 e никога да не носи фалшиви мустаци или брада.

Документът разкрива, че Тайните служби на Великобритания изпаднали в отчаяние, когато получили хиляди молби за кандидатстване от желаещи да станат шпиони и се принудили да търсят „родени за тази работа".