В Берлин бил открит договор, сключен от Адолф Хитлер с дявола, съобщава руското издание Vlasti.net.

Договорът е с дата 30 април 1932 г. и е подписан от двете страни с кръв. Според него, Сатаната щял да даде на бъдещия фюрер практически неограничена власт с единственото условие, той да я използва, за да върши зло.

В замяна Хитлер обещал да му даде душата си след 13 години. Четирима независими експерти по езотеричните науки изучили открития договор и потвърдили, че подписа под него действително принадлежи на Адолф Хитлер и е идентичен с тези на подписаните от него документи през 30-те и 40-те години на миналия век.

Дяволският подпис също съвпадал с тези от други подобни съглашения с владетеля на Ада, известни на историците.

"Уверена съм, че документът е истински. Той може да даде отговор на загадката, как Хитлер успява да стане пълновластен ръководител на Германия, след като до 1932 г. е бил смятан за неудачник.

Той е бил изгонен от Университета, два пъти се е провалял на приемните изпити за Академията на изкуствата и дори лежал в затвора. От един момент обаче съдбата му коренно се променила - той буквално се "катапултира" в креслото на властта и от януари 1933 г. вече ръководи страната.

"Според мен, това може да бъде обяснено само със съюза със Сатаната. А на 30 април 1945 г., точно 13 години след сключването на договора, Адолф Хитлер се самоубива, ненавиждан от цялото човечество", коментира д-р Грета Лайбер, изучаваща различните видове договори с нечистите сили.

Писменото споразумение между фюрера и дявола било открито в стар сандък в руините на изгоряла къща в покрайнините на Берлин. Как се е оказало там, остава неясно.

В момента документът се съхранява в берлинския исторически институт.

"Дяволът действа точно така - избира неудачник, измъчван от честолюбие и жажда за светски удоволствия и обещава да изпълни желанията му. Сделката завършва с множество беди за обкръжението му и пълна катастрофа за "продалия" се срещу тези обещания. А историята на Хитлер напълно се вписва в тази схема", посочва в заключение д-р Лайбер.