Най-престижното международно състезание за бармани в света стартира за трета поредна година в България. През януари бе даден официалният старт на World Class България 2017, който събра над 100 от най-добрите бармани от цялата страна в столичен клуб. Кампанията започна с обучителна част, посветена на различни полезни и иновативни теми, като начини за привличане и образоване на качествен персонал в заведенията и изграждането на специфичен облик на бара, както и с анонсирането на първото предизвикателство към българските участници в състезанието - "Първо вкусват очите".

Снимка 276010

Кенджи Джеси, Diageo Reserve World Class Гуру, увлече публиката с лекцията си на тема "Психология на менюто" и с впечатляваща презентация на коктейли в практическата част на първото предизвикателство. Той не пропусна възможността да поговори с барманите в характерния си непринуден и приятелски стил и да им даде ценни съвети, които да им помогнат както в ежедневната работа зад бара, така и в подготовката за състезанието.

Сред лекторите на събитието бяха и Николай Нейков - посланик на Diageo Reserve за България и Димитър Димитров - победител в състезанието Diageo Reserve World Class България за 2015 година. Те представиха първото предизвикателство пред барманите - "Първо вкусват очите", тема, посветена на изкуството на декорацията и презентацията както на класически, така и на съвременни и иновативни коктейли.

Победителят в миналогодишното издание на World Class България Самет Али сподели с публиката впечатленията си от участието си на световния финал в Маями, САЩ.