Китайско семейство намери жив обявения си за мъртъв роднина, часове преди той да бъде погребан, съобщава АФП.

Драматичната история се е случила в китайския град Нейжанг, провинция Съчуан.

Мъжът е претърпял тежък пътен инцидент. Извиканият на мястото на катастрофата медицински екип регистрирал смъртта му. Според лекарите сърцето на мъжа е било спряло. Малко по-късно лошата новина е била съобщена на близките на пострадалия.

Когато те пристигнали в болницата, тялото на обявения за мъртъв не е се е намирало в лечебното заведение, а вече е било транспонирано до близкия погребален дом.

Пристигайки там, близките на починалия забелязали, че лицето му имало странен червен цвят. Това ги смутило и бащата на катастрофиралия решил да провери дали сърцето на сина му тупти. Шокиран, той установил, че обявеният за мъртъв има пулс. Близките веднага повикали линейка, която да го откара в болница. За съжаление след час мъжът все пак починал.

Въпреки трагичния край, семейството му е категорично, че ще съди болницата. Те са предявили иск срещу лечебното заведение в размер 219 670 долара.

Много е възможно малко след инцидента мъжът да е бил в шок, сърцето му да е спряло за кратко и точно тогава лекарите да са обявили смъртта му, се посочва в коментар на болницата.