Германия бе потресена от първия случай, при който мъж роди истинско живо бебе. Става въпрос за транссескуален, който е бил жена преди да се подложи на операция за смяна на пола. Мъжът е родил детето си още през месец април в домашна обстановка, но това стана известно едва вчера. Според документи на Службата по закрила на детето в германската столица, още на 18 март е било подадено заявление за домашно раждане от мъж, което е получило одобрение и е наета акушерка да асистира.

От службата са категорични, че лицето с биологическа принадлежност към женския пол, само е избрало да роди вкъщи, пише skandalno.net. Основна причина затова е изискването на закона, в болниците майката да запише името си в акта за раждане на бебето. На практика мъжът - майка е искал да избегне точно това, защото според него детето му практически няма майка, а само баща.

В германските издания битуват различни версии за самото оплождане на мъжа, но основната е, че се е случило по изкуствен път. Допълнителна главоблъсканица предизвиква неизвестността около пола на бебето. От службата по закрила на детето разкриват, че в документите е записано като момче, но е напълно възможно да се е родило момиче: "Това е сериозен проблем, защото ако детето е женско, а бъде възпитано като момченце, ще доведе до непредвидими последици в личностното му развитие. Бащата е искал да запази пола му в пълна тайна", казват от държавната служба.