Забравете за немските вурстчета и всякакъв друг вид наденички - дюнер кебапът пребори традиционната немска бърза закуска, съобщава АП.

Първо донесен в Берлин от турски имигранти през 70-те години на миналия век, дюнерът сега се продава навсякъде в Германия от Балтийско море до Баварските Алпи.

Студентите, любителите на нощния живот, работниците, децата и туристите са най-големите му почитатели.

Тайната, която се крие зад успеха на дюнерите, не е само вкусът му, коментират от Центъра за изследване на Турция в Есен.

За популярността на „турския сандвич" допринасят и големите порции и ниската му цена - между 2.50 и 5 евро.

Телешките и пилешките сандвичи са по-предпочитани от пицата, хамбургерите, пържените картофи и дори от класическите германски наденички, сочи проучване на германско здравно списание.

15,500 дюнерджийници в Германия продават по около 400 тона месо за дюнери всеки ден, според статистиката на Асоциацията на турските производители на дюнери в Европа.