На 16 декември стартираха специалните представления в българския Национален цирк (разположен в Зона Б5), по повод 120 години българско цирково изкуство.

Снимка 268688

Последните две програми са днес (18 декември). Тези, които очакват да видят еквилибристът Енчо Керязов, обаче няма да успеят да го зърнат на манежа. Той пристигна от Америка в България специално за юбилея на родния цирк, но се оказа, че е участвал само в първата вечер (на 16 декември). Изглежда Керязов се е прибрал обратно в Щатите, тъй като има поети ангажименти там и затова няма да участва в трите вечери.

Българският Национален цирк получи почетен знак

Българският Национален цирк получи почетен знак

Публиката ще види атракциите, които ни прославят по света

Малко повече от 3 часа е продължителността на спектакъла. Малки и големи се радват отблизо на едни от най-добрите циркови артисти, които в момента работят в различни държави по света.

Снимка 268692

Един от впечатляващите номера бе на Даниела Валоскова. Тя е единствената европейка, която виси на коса. Именно по този начин успя да демонстрира и как пие кафе, както и че може да завърти 30 обръча във въздуха.

Снимка 268693

Аплодисменти от публиката получиха и единствените в света близнаци- жонгльори Москови. Чест е, че те са българи.

Снимка 268687

Емоционален момент бе, когато под шапитото се появи и внучката на цирковата легенда Георги Кехайов и дъщеря на покойната Деси Кехайова - Зоре Еспаня. Тя показа красив номер, въртейки се на обръч.

20 години по-късно, под български цирков купол, се представи и номерът - на "Летящите Янчеви". Изключително ефектна въздушна каскада по мрежа-паяжина.

Дуо Ковачеви определено успяха да си спечелят симпатиите на публиката с опасните номера във въздух, които представиха и то без обезопасителни въжета. Те са носители на награди от престижни световни фестивали в Чехия, Франция, Белгия и Германия. Номерът, който представят, се играе за първи път на български манеж.

Феноменалният жонгльор на свободно люлееща се тел Ангел Божилов - младши, син на обявения за най-добър жонгльор в света Ангел Божилов, също показа уменията си. Той демонстрира завиден баланс на въже и жонглира с огньове.

Много коне, камили, кучета, гълъби и... питони също завладяха цирковата сцена. Разбира се, не липсваха и клоуни...

Водещ, по време на спектаклите, е Драгомир Драганов.

Снимка 268691