Независимо дали сте вкъщи или на открито, горещините са опасни за здравето. Високите температури изморяват организма и малко хора са способни да ги понесат безпроблемно.

Ето и няколко полезни съвета как да се разхладим в жегата:

Като японците - на пода

Топлият въздух е по-лек и се издига към тавана. На пода е най-прохладното място. Седнали или дори легнали там, ще се почувствате малко по-поносимо, отколкото на леглото.

Перките на вентилатора да въртят обратно на часовника

За разлика от климатика, вентилаторът не изсушава въздуха, сметките за ток са по-малки, а и с няколко трика можете да удвоите ефекта му. Можете да обърнете посоката на въртене и да насочите вентилатора нагоре. Така ще изпращате топлия въздух към пода.

Съд с лед пред вентилатора поражда бриз

Ледът охлажда околния въздух, а вентилаторът го разпределя равномерно в помещението. Така ще получите подобен на климатика ефект. Това гарантирано облекчава и в най-голямата горещина. Е, единствено ще трябва по-често да презареждате с лед.

Изключвайте електроуредите

Някои електроуреди загряват силно. Например вашият компютър. Ако нямате спешна работа през горещите часове, просто го изключете.

Мокра фланелка

Всички знаем, че водата е най-добрият начин за разхлаждане, но не винаги можем да се метнем в някой басейн. Ако сте достатъчно смели, облечете мокра фланелка или мокри чорапи.

Те ще ви осигурят прохлада поне за час.

ВИДЕО: