Мария и Християн Гущеров вдигнаха сватба с над 100 гости в столичния гранд хотел "София" през уикенда. Официалното "Да" обаче бе няколко дни по-рано, на рождения ден на Мария - 13 януари.

Едни от най-коментираните гости на сватбата бяха кумовете на младоженците - бащата на Християн - Добромир Гущеров и втората му съпруга Диана. Те се ожениха месец преди Мария и Хриси. Из медийното пространство бе коментирано надълго и нашироко, че според каноните не е никак хубаво гаджета, решили да се женят, да кумуват на сватба, а после да минат и те под венчило, тъй като вече са се сродили. Изглежда това суеверие е убягнало на Мария, която дни преди сватбеното си тържество, каза, че за нея и църковният брак е много важен, защото иска "Бог да благослови връзката".

На голямото събитие фолкпевицата се появи с рокля на "Ермано Шервино". Дъщеричката на изпълнителката 6-годишната Марая бе със същата мини рокля копие, като тази на майка си. Така на сватбата имаше две булки и затова Мария бе преценила, че няма нужда от шаферки.

Водещ на събитието бе Драго Драганов - Чая. Любопитна подробност е, че преди 9 години, когато Мария се омъжи за първи път - за бизнесмена Димитър Андонов, Драго отново бе водещ на тържеството.

Този път, сред колегите на певицата, с присъствие се отчетоха - Азис, Емилия, Андреа, Славка Калчева, Ани Хоанг и Люси Иларионов. Гримьорът на звездите Кирил Чалъков също бе поканен.

Най-голямо впечатление направи огромната 5-етажна торта от бели рози. Сладкото изкушение бе изработено специално за младоженците от сладкарите в ресторанта на клана Гущерови.

Менюто, с което бяха гощавани гостите, включваше салата от омар, предястие от равиоли, сорбе и още кулинарни изкушения.

Ето и персоналното място на Азис, обозначено с табелка, каквато имаше пред всеки един гост на сватбеното тържество

Ето как изглеждаше Мария като булка на 16 септември 2006 г., когато се омъжи за първи път. Тогава младоженец беше бизнесменът Димитър Андонов.