Още със старта на тазгодишния конкурс Мис България се завихриха множество скандали и шокиращи разкрития за кандидатките. Централна фигура в буреносните схватки между красавицитре се оказа Звезделина Иванова, чието име е забърквано както със Слави Трифонов, така и с Ники Михайлов и други известни българи.

Тя бе обвинена от друга участничка, че е елитна проститутка и не малко пъти е получавала пари срещу доста нестандартни сексуални услуги, включително оргии.

Други участнички със съмнителен имидж се оказват сладките близначки Моника и Вероника от Русе, за които също се говори, че са по платената любов. Двете сладурани били известни в родния си град със сексуалните си подвизи и това, че специалитета им бил да правят тройки, а понеже били близначки, тарифата им не била особено ниска.

Благодарение на припечеленото досега успели да си тунинговат устните, а следващата стъпка бил силикон в гърдите.

Те му отпуснали края още повече след като се преместили в София, защото били приети в Софийския университет и то специалност педагогика, въпреки че едва ли един ден, когато са практикуващи учителки ще има много желаещи да им поверят децата си. Двете изглеждат доста невинни, но изглежда са доста отракани специалистки на секс пазара.

Друг скандал, който предстои да се развихри в конкурса е свързан със сексуалната ориентация на една от претендентките. Оказва се, че Боряна Назърова от Казанлък била лесбийка и в родния си град била известна с палавите си подвизи с други жени, разкриват от ''Всеки ден''.

Красавицата много бързо се превърна в една от любимките на зрителите, макар все още да не се разкрила в пълния си блясък. Розата от Казанлък имала доста скандална слава в родния си град, където въртяла любов с дъщерята на кмета.

Това било преди пет години, когато двете били съученички, но никой не подозирал, че са и интимно близки. Назърова обаче не криела страстта си към женските ласки и развявала снимки на телефона си, на които се виждала близостта между двете. Развихрил се бурен скандал заради родителите на момичето, което се разсърдило на кандидат-миската и повече не си проговорили.

След това Боряна се преместила в София и набързо забравила любовната си драма с кметската щерка. Започнала да циркулира из заведенията в Казанлък в компанията на значително по-възрастна омъжена жена, която топлела леглото на палавата лесбийка.

Дамата била от Стара Загора, при това доста заможна и помогнала на хубавицата да пробие в модния бизнес. Уредила й фотосесии и спонсорирала участието й в конкурси. Станала втора на конкурса ''Царица Роза'', а първа била Ваня Пенева, която по-късно грабна и титлата Мис България.

Именно това събудило съмненията, че казанлъшкото изкушения е в конкурса благодарение на връките си. Все пак именно Ваня Пенева е част от журито на конкурса.