От няколко дни пратеник на New York Times събира впечатления за живота и политическата ситуация в страната ни, подготвяйки специален материал за популярния международен ежедневник.

Още преди пристигането си у нас журналистът Майкъл Кимелман пожелал среща с една от най-големите звези на България - Азис.

Поканата за интервю дошла съвсем неочаквано за Краля от хора, които работят в Американското посолство.

Културното аташе на САЩ за България Шери Кенесон-Хол лично се свързала с Азис и уговорила срещата. Вчера в специално наета конферентна зала в престижен столичен хотел изпълнителят на „Удряй ме" се изповяда пред New York Times.

Интервюто е продължило малко повече от час в изключително приятелска атмосфера. Въпросите са били на различна тематика - музика, политика и разбира се, такива за имиджа на звездата.

Интервюто беше направено невероятно професионално. Много е леко да говориш пред толкова мили и възпитани хора, показващи уважение", не крие симпатиите към американците Азис.

Имало е и питане от страна на Кимелман дали Азис не се чувства натясно в родината си и не планира ли да покаже таланта си пред света. Засега Кралят не коментира открито този въпрос.