Богатите не искат да падат по-долу от постигнатото реноме и държат дълго след организираното парти, приятелите им да говорят за луксозните им специалитети.
На първо място и задължително е богоизбраните да се гощават с черни трюфели. Те са признати за най-големите деликатеси в света. Наричат ги диамант в отбраната храна на милионерите. За тях те са готови без угризения да се бръкнат с 4 бона за килограм. Все пак този природен феномен и деликатес на висшата кулинария не се яде на килограм. Той се стърже на грамове и се поднася като черешката на тортата в предястието и в основната храна. Съхраняването му е царско - държи се в хладилник при ниски, но положителни температури в кварцов пясък.
Салатите на големците им излизат солено и сега е модерно да са от домати. Специални, разбира се. Такова е жълтото чери, но това, което е с формата на круша. Богатите обичат да изненадват или да се сюрпризират сами себе си и с черни домати „Кумато".
Те могат да са добре узрели (тогава са черни), но се ядат и зелени (когато са червени). Но и двата вида са едри и много гладки. Както се разра, особеното е това, че могат да се ядат през всички фази на зреенето. Селекционирани са повече от десет години от див сорт от остров Галапагос.
Салатата включва и радичио, аспержи, цикория, акто и екзотични подправки. Залива се с облагороден с бели трюфели зехтин екстра върджин, който струва 112 лева килото. Оцетът задължително е балсамов, но пак не е като за простосмъртни, а спрей, оригинален, направо от Модена. Струва 12,60, но за 250 грама. Хапват си и салата от водорасли, охлюви, месо от кралски раци за 143 лева килото. Ако е риба тон, то трябва да е от златната селекция, аншоата задължително - бяла; хайверът като предястие трябва да е есетров, черен, 155 лева за 20 грама. Сервира се и мус от гъши дроб.
Основното е от фазани, петлета, токачки, пъдпъдъци, яребици, патици по пекински, гъски и то от Унгария. Другото за разнообразие е плешка или бут от елен или сърна. Може и бонфиле от Аржентина - 81 лв килото. Десертът е голяма съблазън. Той е от ананасови ягоди - бели, с червени семчици и с аромат на ананас.
Венец на екзотиката и лукса са пенливите вина, отбелязва още сайтът razkritia.com.