На 2 февруари от 19.30 часа ще се състои финалът на фаталния, 13 конкурс - Playmate of the Year.

След близо 2 месеца усилено агитиране - в социалните мрежи, с клипове и участия в Нова телевизия, и на живо в по-добрите барове на страната, 12-те финалистки ще се изправят в специално организирано шоу пред резултатите от своето зашеметително присъствие в публичното пространство, както и очи в очи с над 20-членното жури. Съставът на журито, сред които доста познати и обичани лица от екрана, модата и бизнеса, упорито се пази в тайна, за да няма никакво влияние върху членовете му. Всъщност, не само финалистките, но и публиката ще научи имената на журито едва, когато ги види на 2 февруари.

Гласуването ще става с персонални анкетни карти, в които се събира резултата от категориите "Външен вид", "Артистичност" и "Интелигентност", заедно с резултатите от интернет-гласуването, което ще продължи до 19.00 часа на самия 2 февруари.

Дванайсетте момичета ги очаква изобилие от награди, договори за лица на престижни марки, участие в телевизионни сериали и риалити формати. Плеймейт 2016 ще има три подгласнички, а отделни брандове са решили да си изберат лица за своите начинания през 2017-а именно сред финалистките на конкурса.

Артистичната програма включва много изненадващи участия, както и премиера на най-новото парче на Теньо Гогов ("Булечка-лечка", "Карнобатман"), вдъхновено от една от участничките. Водещи са най-секси дамите на Code Fashion - Елена Брусарска, Александра Богданска и Любен Дилов-син.