Дъщерята на Генка Шикерова, вече е на година и половина и майка ѝ е готова отново да се върне на работа.

Журналистката обаче няма да се върне в bTV, тъй като се мести в Нова тв, пише "24 часа".
Вероятно тя ще се появи на екрана още този месец като репортер.

Договорът на Шикерова с bTV вече бил прекратен, само се доуточнявали някакви финални формалности, свързани с преместването ѝ.

От Нова тв не коментираха дали ще има пореден трансфер - не потвърдиха, но и не отрекоха информацията. В същото време телефонът на Генка Шикерова беше изключен.

Ако преместването се случи, то ще е своеобразно връщане на Шикерова, тъй като навремето тя е работила в Нова тв.

През 2001 г. става репортер в bTV и е сред най-популярните разследващи журналисти у нас. За документалния си филм "Бетонни градини" получава и награда.

През септември 2013 г. изненадващо за аудиторията тя сменя репортерстването, като става водеща на сутрешния блок на bTV "Тази сутрин" заедно с Константин Караджов.

Това се случи малко след като Анна Цолова и Виктор Николаев напускат bTV и стават лица на "Здравей, България" по Нова тв.

"Генка буквално спаси предаването, като се съгласи да стане водеща без никакви предварителни тренировки", каза тогава един от шефовете ѝ в медията.

Дни след като влиза в новата си роля, колата ѝ е запалена пред дома ѝ. Палежът сваля България до 100-ото място в класацията за свобода на словото и е включен в доклада както на "Репортери без граници", така и на Държавния департамент на САЩ.

През април 2014 г. - малко преди да излезе в майчинство, за втори път подпалиха колата на журналистката. Тогава колегите ѝ излязоха на протест пред МВР./Lifestyle.bg