Бони и Емо Чолаков вече са начело във временното класиране на „Великолепната шесторка" по bTV. Двамата успяха да изпреварят досегашните лидери Албена и Тома с близо 5% от зрителските гласове за седмицата. Във вторник обаче младият рокаджия Тома се завръща в шоуто и заедно с Албена отново ще атакува първото място.

Шестте дуета избраха и парчетата, с които ще се представят на патриотичната вечер във вторник в 20.00 часа, като сред тях са „Рипни, Калинке", „Море сокол пие", „Назад, назад, моме Калино", „Бяла роза" и други.

Набраните средства във „Великолепната шесторка" вече надхвърлят 150 000 лева. Освен чрез sms гласуване, зрителите на bTV подкрепят мисията на предаването и чрез частни и корпоративни дарения в банковите сметки на bTV и УНИЦЕФ, както и онлайн на www.uncef.bg.

С набраните средства от „Великолепната шесторка" ще бъде реализиран проектът на УНИЦЕФ „Семейство за всяко дете", който цели затварянето на дома за бебета в гр. Шумен и създаването на Център за бебета и родители в града, благодарение на който всяко от изоставените в дома деца ще намери своето семейство.

За децата ще се търси възможност да бъдат върнати на биологичните им родители, а ако това не е удачно, ще се търсят приемни родители и осиновители.

Специалистите в центъра ще работят и по превенция на изоставянето в Шуменска област, като ще оказват подкрепа на родители, които не могат сами да се грижат за децата си.