Драго никога не е криел, че обича да готви за удоволствие и за приятели.Дори се разтоварва по този начин. "Не го правя по задължение, а за удоволствие, пише "24 часа". Когато вече съм приготвил ястието, сложил съм го във фурната и изчистил кухнята, сядам и си сипвам чаша вино." Никога обаче не припарва до печката, когато е в лошо настроение. Готви, когато чака любими хора, а почти всяка вечер при него идват родителите и сестра му на угощение.
Драго е признат за най-добрия готвач във фамилията и всички се радват на неговите гозби.
Обича да готви на вкус и по това се различава от другите кулинари. Не спазва точно определени грамажи, преценява на око. Така едно и също ястие всеки път при него е различно. "Чест е, че близките ми предпочитат да вечерят при мен. Тайната може би е в това, че импровизирам всеки път. Преценявам количеството на храната по собствения си апетит и колко гости ще имам."
Драго признава, че той винаги е най-гладният. Обича да си хапва добре. Почитател е на добрата кухня. За разлика от големите готвачи той държи винаги да е чисто около него и затова хаби по няколко ролки кухненска хартия, когато е във вихъра си около печката.
Драганов се научил да готви още като дете. Заради професията на родителите си, които са геолози и често отсъствали, той бил отгледан от баба си и бил вързан плътно за престилката й да не бяга. Като малък бил слабичко и често боледуващо дете. Пазели го да не излиза много и затова бил до баба си и когато тя готвела.
Не помни какво първо е научил от нея, но когато семейството се отделило, Драго трябвало да се грижи за сестра си. В началото той топлел обяда, който майка им оставяла от вечерта. После започнали да искат да хапнат нещо друго. Така баткото се научил да готви вкусни омлети. Правел всевъзможни комбинации със зеленчуци, колбаси, сирена.
"Станах цар на пържените яйца. Тогава разбрах какво удоволстие е да импровизирам в кухнята, когато никой не ми пречи."
Майка му пък е специалистка по сладките неща и Драго крадял от нейните рецепти, но ги усъвършенствал по собствения си вкус.