На 11 август авторът на "Български рози" и "Партиен дом" Георги Тенев се завръща със сборника "Жената на писателя", образец за силна, безкомпромисна литература!

Това не са разкази, а разкази-трилъри. Романс в прегръдка с неоготика, истории за съвременни грехове и подвизи на тялото и духа. "Жената на писателя" (168 стр., цена: 14 лв.) е откровено политическа, предизвикателна в жанрово отношение книга, безмилостно изправяща читателя пред сюрреалистичното огледало, в което се отразяват българските кризи от последните години.

Снимка 307622

Между кориците се подвизават романтици и мракобесници, антигерои и представители на висшия църковен клир, шпиони и модерни феодали, рано пораснали деца и крехки любовни двойки... Болезнено отекващи, майсторски изпипани разкази, поредно доказателство за острата социална чувствителност на автора.

Георги Тенев е роден през 1969 година в София. Завършва НГДЕК "Константин-Кирил Философ" и Софийския университет "Св. Климент Охридски", по-късно следва и във Виенския университет. Автор е на романите "Партиен дом" (Награда за български роман на годината на фондация "ВИК", 2007), "Кристо и свободната любов", "Господин М.", "Български рози" и на сборника с разкази "Свещена светлина" (отличен със стипендия за превод на Американския ПЕН център).

Сборникът "Жената на писателя" ще бъде представен на 26 август в рамките на инициативата "София диша" и на 29 август от 19:00 ч. La Maison, Созопол.

сн.: пиар