За автора:

Франческо Алберони (1929) - дългогодишен преподавател по социология в университетите в Милано, Лозана и Катания, консултант по комуникационни стратегии, член на борда на директорите на телевизия РАИ, колумнист във в. "Кориере дела сера" - е известен сред социолозите и читателите в цял свят с изследванията си върху колективните движения, върху чувствата - любовта, влюбването, приятеството, завистта, алтруизма, както и върху ценностите, от които зависят постъпките ни във всекидневието.

Книгата му "Еротизмът", "Приятелството", "Първата любов", "Завистта", "Оптимизмът" и др. Са преведени на повече от двайсет езика.


За книгата:

Какво е любовта? Ад или рай? Известният италиански социолог Франческо Алберони ни предлага сериозен и изчерпателен анализ на многобройните механизми, които задвижват това единствено по рода си чувство и които е необходимо да познаваме, за да го изживеем пълноценно.

Страстта, ревността, мечтите, идеалите, еротизмът могат да направят съществуването ни прекрасно и непоносимо. Как и защо?

Позовавайки се на много примери от живота, литературата, киното и историята, Франческо Алберони отговаря на тези въпроси. Той създава цяла наука за любовта и обяснява достъпно и убедително как се заражда тя, как се развива, кое й пречи и кое я насърчава, както и как е устроена двойката, каква е ролята на ревността, на верността и изневярата.

"Обичам те" е книга наръчнк за всеки, който иска да знае нещо повече за едно от най-загадъчните и най-неизследваните проявления на човешкото същество.