2019 г. е изпълнена с филми за супергерои, а както се очертава, същото ще бъде положението и през следващите няколко години.

"Жокера", Хоакин Финикс и първи трейлър на филма

Мрачен първи трейлър на "Жокера" с Хоакин Финикс

Ще има драма

До края на настоящата година остават пет месеца, през които ще видим само един филм от този жанр - "Жокера" на режисьора Тод Филипс с Хуакин Финикс в главната роля.

Премиерата е насрочена за 4 октомври и до този момент имаме няколко снимки и трейлър. Естествено, очакваме още някой друг рекламен материал - под каквато и да е форма, защото до октомври има още доста време.

Докато това се случи обаче Тод Филипс, който е и сценарист, говори пред списание Empire за това дали "Жокера" ще се базира на някои от комиксите на DC.

Според Филипс филмът не е взел абсолютно нищо от нито един комикс (което лесно би могло да вбеси доста хора). Това обаче е така, защото "Жокера" ще бъде по-различен от филмите за супергерои, които сме свикнали да виждаме. "Просто написахме собствена версия на това откъде идва Жокера."

Филипс казва още, че филмът няма да бъде за Жокера, а за това как Артър Флек се е превърнал в един от емблематичните злодеи на DC. Според думите му "Жокера" ще бъде нещо доста уникално, точно защото няма да се базира на нито един комикс.

Алек Болдуин се отказа от новия филм за Жокера

Защо Алек Болдуин няма да бъде бащата на Батман

Натоварен график или има друга причина

Това, че няма да има нищо комиксово, си е малко разочароващо, но пък трейлърът изглежда доста добре, което ни навява на мисълта, че експериментът на Тод Филипс може да се окаже доста успешен. Друга причина да сме доволни е, че "Жокера" ще бъде класифициран като 18+, което също е нестандартно за супергероиски филм.