Няма и месец от премиерата на "Жокера" и филмът вече може да се похвали с това, че е спечелил над 900 милиона долара в бокс офиса.

„Жокера“, Хилдур Гурнадотир и какво знаем за композиторката на музиката на филма

Да влезеш в ума на Жокера

Исландската композиторка Хилдур Гурнадотир, която стои зад музиката на филма

Тези приходи го правят и най-доходоносният филм в историята, категоризиран като 18+. Зад него остават "Матрицата: Презареждане" и двата филма за Дедпул.

Филмът обаче е преминал през много перипети, докато наглед различната идея на режисьора Тод Филипс бъде одобрена. Според източници на The Hollywood Reporter, Warner Bros. са отпуснали едва 55 милиона за направата на "Жокера" с надеждата парите да не стигнат и да не се стигне до пускането му по кината. 

Е, можем да кажем, че сме щастливи от факта, че Филипс и екипът му доказаха, че не са нужни безумно много пари, за да се направи качествен филм.

Отново според изданието, Джаред Лето, който влиза в ролята на Жокера в "Отряд самоубийци" е направил всичко по силите си, за да попречи на "Жокера" да види бял свят. Източници, близки до актьора, твърдят, че Лето е бил разгневен от информацията, че ще има подобен филм и няма той да изиграе Жокера.

Ето защо се е свързвал с агентите от CAA, които представяват както него, така и Тод Филипс, за да им се оплаче. Поискал е и от музикалния мениджър Ървинг Азоф да се обади на шефовете на Warner Bros., за да изрази скептицизма си спрямо проекта.

"Жокера", Хоакин Финикс и всичко, което знаем за филма

Всичко, което знаем за "Жокера"

Нищо не е такова, каквото изглежда

Разбира се, не можем да сме абсолютно сигурни дали това е вярно, но се радваме, че филмът е преживял всички несполуки, защото е наистина качествен.