През последните няколко месеца Зейн беше доста активен, като пусна няколко парчета. През септември 2017 г. беше планувано да издаде албум, но това така и не се случи. 

First Time - първото EP на Лиъм Пейн

Първият път на Лиъм Пейн

Крачка напред за бившия член на One Direction

Е, дали заради Коледа, дали защото сега му е дошло времето, но днес, 14 декември, Зейн зарадва всичките си почитатели с така чакания Icarus Falls

Албумът съдържа 27 песни, сред които и вече добре познатите ни "Let Me", "Entertainer", "Sour Diesel", "Fingers", "Too Much" с Timbaland, както и "No Candle No Light" с Ники Минаж. Последните две са и единствените две парчета от албума, в които Зейн прави с друг изпълнител.

Kamikaze - новият албум на Еминем

Еминем изненада с нов албум

Една от песните ще бъде включена в саундтрака на "Венъм"

Името на албума е вдъхновено от древногръцката митология и мита за Икар, син на Дедал, който е построил Лабиринта на остров Крит за цар Минос. Според мита, бащата изработил две двойки крила от восък и пера за него и за Икар, за да могат да се измъкнат от затвора, в който били хвърлени от царя. 

Икар бил предупреден от баща си да не се доближава нито твърде ниско до водата, нито твърде високо до слънцето. Но заслепен от способността да лети, Икар се устремявал все повече към слънцето. В един момент восъкът в крилата се разтопил и той паднал в морето. 

Джиджи Хадид и Зейн са все по-влюбени

Джиджи Хадид и Зейн са все по-влюбени

Двойката отново демонстрира интимни отношения

Ето защо и на корицата на Icarus Falls са изобразени разперени железни крила. С песните в него Зейн бележи всички премеждия в личен и професионален план, през които е преминал - от отделянето си от One Direction до този момент.