Франчайзът на X-мен се опитва да се възроди след неособено успешния последен филм "X-Мен: Апокалипсис". 20th Century Fox имат надеждите, че това ще се случи с "X-мен: Тъмния Феникс", който претърпя доста перипети и премиерата му беше отлагана. 

Първи трейлър на "Х-Мен: Тъмния феникс"

Първи трейлър на "Х-Мен: Тъмния феникс"

Какво да очакваме от филма

Преди около половин година се появи първият трейлър, който ни загатна какво да очакваме от предстоящия филм. Преди няколко часа пък получихме и втори, който прави картинката по-ясна. 

Снимка 409488

Източник: foxmovies.com

Както показва и заглавието, в "X-мен: Тъмния Феникс" действието ще се върти около Джийн Грей (Софи Търнър) и нейните проблеми с миналото и настоящето. Не е тайна, че тя е най-силният мутант, който Чарлз (Джеймс Макавой) е виждал, а той е виждал какво ли не. 

Но с голямата сила идва и голямата отговорност. "Тъмния Феникс" ще ни накара да забравим за "Х-Мен: Последният сблъсък" (2006 г.), когато Джийн Грей се сблъска с втората си самоличност, която крие ключа към необятната сила. Но тогава актьорският състав беше коренно различен.

Michael Fassbender is Magneto. #DarkPhoenix

Публикация, споделена от X-Men Movies (@xmenmovies) на

В предстоящия филм Джийн отново ще бъде много объркана, а от новия трейлър виждаме, че ще освободи пълния си потенциал, което е... доста е плашещо всъщност. В началото тя ще потърси помощ при Магнито (Майкъл Фасбендър), но после виждаме, че ще се обърне и срещу него. 

Снимка 409487

Източник: foxmovies.com

Ще намерим X-мен разделени на два лагера - нещо напълно в реда на нещата за поредицата, но за да спасят себе си и Джийн, на мутантите ще им се наложи да работят в екип.

Остава мистерията около героинята на Джесика Частейн, която във втория трейлър виждаме как се опитва да повлияе на Джийн.

А Частейн повдигна завесата, като сподели пред Джими Фелън, че героинята ѝ е от друг свят, но е дошла на Земята заради силата, която най-могъщият мутант притежава. И разбира се, иска да я използва за свои лични облаги, което не е изненада, но ни потвърждава, че ще бъде една от лошите във филма. 

"Спайдърмен: Далече от дома", Том Холанд и първи тийзър на филма

Колко впечатляващ ще бъде новият филм за Спайдърмен

Питър Паркър идва на екскурзия в Европа и неприятностите започват

Трейлърът ни кара все по-настойчиво да мислим също, че Мистик (Дженифър Лорънс) ще намери смъртта си. А най-интересното е, че Чарлз няма план, което може да обрече всички мутанти на сигурна смърт. При всичко казано до момента има още неизвестни, а това говори добре за филма и за интереса, който ще има към него.

Премиерата на "X-мен: Тъмния Феникс" е на 7 юни