Свикнали сме да виждаме Дженифър Лопес предимно на сцената, във видеоклипове към песните ѝ и по кориците на лъскавите списания. Тя обаче бавно, но славно, трупа и доста филми зад гърба си. Точно затова и в главите ни веднага изникна образът ѝ в "Свекървище" (2005 г.), както и големият смях, който падаше около заяждането й с Джейн Фонда.

Доста смях има и във "Втори шанс", като спокойно можем да определим филма като типичната романтична комедия. Но любовта тук не е точно на първи план.

Дженифър Лопес е в ролята на Мая - жена на 40, която не е имала възможността да завърши образованието си.

Снимка 395104

Източник: Лента

От 15 години тя работи в супермаркет, време, за което е добила огромна доза опит. Има и талант, но повишението така и не идва, просто защото Мая няма... образование. Така на преден план излиза и един от по-сериозните въпроси в сюжета - редно ли е дипломата да значи повече от опита, натрупан с практика.

Както се случва в повечето филми от този сорт, на рождения си ден Мая си пожелава да се намери човек, който да оцени опита ѝ и да ѝ даде шанс да покаже какво може. Вълшебникът, който и отваря вратата на успеха, се оказва племенникът ѝ, който решава да ѝ удари едно рамо.

И то само какво - фалшифицира диплома, според която Мая е завършила Харвард с пълно отличие, създава ѝ фалшив профил във Facebook, където има снимки със семейство Обама и от изкачването на Килиманджаро. Без да се замисля, той пуска сивито ѝ в голяма козметична компания. От там викат Мая на интервю и я назначават като консултант.

И тук идват големите проблеми: как се поддържа подобна лъжа, как съхраняваш себе си, когато фалшивото ти аз ти харесва повече от истинското, колко лесно бляскавият живот те заслепява и трябва ли да си позволиш главозамайването да попречи на отношенията ти с хората, които те обичат. В това е и чарът на "Втори шанс". А всички тези ситуации са обилно гарнирани с много смях, неловки моменти и, разбира се, доволно количество неприлични изрази.

Премиерата на "Втори шанс" е на 14 декември