В края на миналата година по кината мина "Венъм". Помним съвсем ясно, че критиката не беше особено снизходителна към него, но пък хората го харесаха. 

„Венъм“, Том Харди и какво да очакваме от филма

Какво да очакваме от „Венъм“ с Том Харди

Когато извънземен превземе човек

И добре се получи, защото още преди да го видим, Sony бяха подписали договор с Том Харди за общо три филма. Вторият се задава, но около него има известни затруднения. 

Снимка 382173

Източник: Alexandra Films

Според Discussing Film, студиото се е разделило с режисьора на първия филм Рубен Флайшър. Причината е разминаване в графиците, защото "Венъм 2" е насрочен за октомври 2020 г., което означава, че снимките трябва да започнат в края на тази година. 

Рубен Флайшър

Източник: GettyImages

Рубен Флайшър

Флайшър обаче в момента е зает със снимките на продължението на "Земя на зомбита" (2009 г.), а има и други проекти, които са в изчакване. Разбира се, Sony не са потвърдили официално новината. 

Това означава, че вторият филм за Венъм ще трябва да бъде режисиран от друг човек. Сред спряганите имена е това на Спайк Лий, но ние лично не смятаме, че той е най-удачният избор. 

"Венъм", Том Харди, Китай - как се представи филма в бокс офиса

Как "Венъм" превзе Китай

Критиците мълчат, докато Венъм ликува

Много фенове се надяват, че "Венъм 2" ще бъде категоризиран като R-rated, защото главният злодей в него ще бъде Клейтъс Касиди (Уди Харелсън), който е сериен убиец. Sony обаче нямат никакво намерение да се откъсват от PG-13, което си е напълно логично.