"Трафикантът" е филм, вдъхновен от статия в The New York Times, която излиза през 2014 г. В нея се разказва историята на може би най-възрастния трафикант в историята - Лео Шарп.

Всичко започва през 2005 г., когато интернет е все още сравнително ново екзотично явление. По това време Ърл Стоун (Клинт Истууд) вече отдавна е ветеран от войната в Корея. Той е и от онези хора, които нямат филтър на езика, което обаче го прави изключително чаровен - поне от гледна точка на зрителя, но не и на семейството му.

Снимка 403757

Източник: Alexandra Films

Към този момент за Ърл Стоун има една единствена страст в живота - отглеждането на лилиуми, което той превръща и в свой бизнес. И той го обожава - толкова, че поставя работата и удоволствието от нея пред грижите за семейството си. И за да не сме голословни, ще споменем, че пропуска сватбата на дъщеря си Ирис (Алисън Истууд).

Тук от 2005 г. филмът прави скок в 2017 г. Ърл е вече на 90 години, а интернет отдавна вече не е никаква екзотика. Особено за възрастния човек, защото единственото, което е направила мрежата за него, е да съсипе малкия му цветарски бизнес.

Снимка 403753

Източник: Alexandra Films

Ето как и поради каква причина Ърл се оказва без семейство, на което да разчита, и без работа, от която да се издържа.

И в този критичен за него момент съдбата му се усмихва. Той получава предложение за работа, която на пръв поглед изглежда много проста - да кара от точка А до точка Б, докато в багажника има сак, за съдържанието на който не знае нищо. И Ърл се съгласява, защото парите му трябват.

Първият курс е факт, а парите от него са доста добри. Всичко обаче е прекалено хубаво, за да е истина. Затова и Ърл решава да провери съдържанието на втората пратка. И тогава той разбира как се е превърнал в муле, което пренася кокаин.

Снимка 403747

Източник: Alexandra Films

Това обаче не го спира, защото курсовете му зачестяват, пратките стават все по-големи, а с тях се увеличават и парите, които получава.

В тази напълно съвършена картинка обаче се намесват двама агенти на DEA (Агенция за борба с наркотиците) - Колин Бейтс (Брадли Купър) и неговият партньор, изигран от Майкъл Пеня. Тяхната задача е да разберат как улиците на Чикаго са наводнени от толкова дрога.

Премиерата на "Трафикантът" е на 1 февруари