За близо 11 години киновселената на Marvel ни показа, че супергероите могат да омагьосат милиони хора по света не само от страниците на комиксите. Двата филма за Отмъстителите пък - "Война без край" и "Краят", доказаха, че могат да бъдат и истинска машина за пари.

"Спайдърмен: Далече от дома", интересни факти и всичко, което знаем за филма

Всичко, което знаем за "Спайдърмен: Далече от дома"

Подгряваме - седмица преди премиерата

Като оставим зелените хартийки на страна, супергероите влязоха без проблем и доста дълбоко под кожата на феновете. Такава е и простата причина за масовата истерия преди "Отмъстителите: Краят". И макар вече да е ясно какво се случи, филмът повдигна един куп въпроси за бъдещето на киновселената.

"Спайдърмен: Далече от дома" е първото заглавие, което ще видим, след "Краят". Оказва се, че след "Краят" няма и следа от Отмъстителите. Всички хора пък очакват от Спайдърмен (Том Холанд) да поеме отговорността за сигурността на планетата, без да осъзнават (без и да знаят), че той е просто момче, и искат от него да съзрее прекалено рано.

Още вторият трейлър на "Спайдърмен: Далече от дома" ни убеди, че щракването на Танос във "Война без край" е отворило няколко паралелни измерения, заради което вече говорим не просто за вселена, а направо за мултивселена на супергероите.

А когато към нея добавим новопридобитите от сделката между Disney и Fox герои (Х-Мен, Дедпул и Фантастичната четворка), става повече от интересно, защото всички се чудим ще посмеят ли Marvel да омешат всички, които досега на екран живееха свой отделен живот.

Твърде вероятно е, най-малкото защото от една от тези паралелни вселени се е взел и Куентин Бек (Джейк Джиленхол), който бързо си печели прозвището Мистерио. В комиксите за Спайдърмен той е негов враг и един от основните злодеи, но във филма нещата изглеждат по-различно.

Питър Паркър и Куентин Бек

Източник: Alexandra Films

Питър Паркър и Куентин Бек

Куентин Бек и Питър Паркър се запознават във Венеция. Паркър е там, защото е на училищна екскурзия, но докато опознава малките улички на романтичния град, се сблъсква с мистериозното същество Елементал, което владее водата и черпи силата си от нея.

Проблемът е, че Паркър е оставил костюма на Спайдърмен и си е взел почивка от случилото се с Отмъстителите. В Ню Йорк той се е опитал да остави и травмиращата мъка от загубата на своя приятел и ментор Тони Старк.

Положението обаче спасява Мистерио, който се появява в точния момент. Той вече е установил контакт с Ник Фюри (Самюел Л. Джаксън), който по-късно запознава официално Куентин Бек и Питър Паркър. Двамата трябва да обединят усилия, за да защитят Европа от Елемантал създанията, които - оказва се, са цели четири.

Снимка 432186

Източник: Alexandra Films

Поради политически причини никой в Европа ни бива да вижда Спайдърмен - поне не и в отличителния му костюм. Както обикновено, Ник Фюри "щраква с пръсти" и, хоп, готово! - Питър Паркър има чисто нов - при това изцяло черен, за да е по-незабележим.

Е, нищо от филма от този момент нататък няма да остане назабелязано, защото ще последват характерните за Marvel един куп специални ефекти. А освен да се справи с Елементал създанията, на Питър Паркър ще му се наложи да покаже, че е готов да поеме по-голяма отговорност.

Снимка 421926

Източник: spidermanfarfromhome.movie

Ще му се наложи да се опита най-накрая да разкрие чувствата си пред Ем Джей (Зендая), искрата им с която пламна още в "Спайдърмен: Завръщане у дома" (2017 г.). А сега трябва да видим дали Питър ще действа супергеройски и в личния си живот.

"Спайдърмен: Далече от дома", Мистерио и какво трябва да знаем за героя

Какво трябва да знаем за Мистерио, преди да гледаме "Спайдърмен: Далече от дома"

Куентин Бек е много противоречив герой

Завършваме с напомнянето, че след първите финални надписи има една сцена, която може да се окаже решаваща за бъдещето на Спайдърмен. След нея и след останалите по-дълги и скучни надписи има и още една. А точно тя нас лично тотално ни обърка...

Премиерата на "Спайдърмен: Далече от дома" е днес, 5 юли