Скандалите в киното и музиката не са нищо ново под слънцето. Този, който се вихри около Ар Кели, е един от тях. Още по-пресен пример е всичко, което се случва около музиката на Майкъл Джексън.

Майкъл Джексън, филмът Leaving Neverland и какво ще се случи с песните му

Забраняват музиката на Майкъл Джексън

Защо Джако вече не е Краля на попа

Всичко това се отприщи след биографичния филм Leaving Neverland, в който изпълнителят е обвиняван в сексуален тормоз над деца. Десетки радиостанции по цял свят взеха решението да спрат да пускат песните на Краля на попа, а гръб му обърна и "Семейство Симпсън"

Бивша прислужница на Майкъл Джексън с нови обвинения

Бивша прислужница на Майкъл Джексън с нови обвинения

Атаката срещу покойния музикант продължава

Любимата анимация, която надхвърля 600 епизода, разполага и с един, в който го има и Майкъл Джексън. След видяното в биографичния филм обаче главният продуцент на "Семейство Сипмсън" - Джейм Л. Брукс, е взел решение този епизод да бъде премахнат и да не се излъчва повече. 

Пред The Wall Street Journal той споделя, че това е бил единственият избор, който е имал. Брукс допълва, че е против изгарянето на книги, но тази книга, оприличавайки сериала на книга, е негова и смята, че премахването на една глава няма да навреди. 

"Семейство Симпсън", Disney, Fox и идва ли краят на сериала

Задава ли се краят на "Семейство Симпсън"

Какво ще последва от сделката между Disney и Fox

Става дума за епизода Stark Raving Dad, който е излъчен за първи път през 1991 г. В него Хоумър е изпратен в психиатрична клиника, където се запознава с човек, който си мисли, че е Майкъл Джексън. Интересното обаче е, че героят е озвучен лично от Краля на попа, пише Digital Spy.