Измина повече от година откакто видяхме четвърти сезон на британския драматичен сериал Peaky Blinders. Убедени сме, че няма човек, който да го е гледал и видяното да не му е харесало.

Бирмингам, Peaky Blinders и как отборът обяви новите си екипи

Какво е общото между футболен отбор и престъпна банда

Доста креативен начин, за да покажеш новите си домакински екипи

Персонажите са изградени внимателно, преминават през най-различни и типични за всички нас, хората, моменти. Действието е и плътно, и увлекателно, и напрегнато - когато това е необходимо.

За тези четири сезона видяхме как Томи Шелби (Килиън Мърфи) с помощта на братята си Артър (Пол Андерсън) и Джон (Джо Кол), и на леля им Поли (Хелън МакКрори) успя да изгради своеобразна империя.

От бирмингамска престъпна група Peaky Blinders се превърна в износител на алкохол за Щатите и доминира над залаганията в страната. Дейността им, разбира се, не е напълно чиста, но това постижение си е похвално.

В края на четвърти сезон видяхме, че Томи беше решил да влезе в политиката, дори беше избран за член на парламента. Още тогава предусещахме, че това няма как да е краят на историята. Оказахме се прави. 

Вчера, 30 юли, направо изтръпнахме, когато видяхме, че BBC One са пуснали трейлър на пети сезон, който е по-скоро тийзър, защото в твърде кратък и само ни щрихова картинката.

Виждаме, че Томи си е намерил нови врагове и по всичко личи, че този път няма да са болшевиките или италианската мафия, а фашистите. Това ще доведе до смърт за някой от близките на Томи, но разбира се, не става ясно чия.

В новия сезон ще бъде забъркана и историческа личност в лицето на Осуалд Моузли, който е един от първите политици във Великобритания, подкрепили фашизма. Това означава, че действието ще се развива в началото на 30-те години.

Peaky Blinders, Том Харди, Стивън Найт и какво ни е подготвил петият сезон на сериала

Какво ни е подготвила престъпната банда от Бирмингам

Какво ще се случва в петия сезон на Peaky Blinders

Ще бъде много интересно, защото ще разберем как Томи ще се справи с политическата обстановка в страна и какво ще му коства това. Супер развълнувани сме за новия сезон, но все още не знаем премиерната дата.