Когато през 2016 г. "Откраднат живот" се появи на малкия екран, едва ли някой от създателите му е очаквал животът на сериала да продължи цели шест сезона. Но, ето, съвсем скоро ще започнем да гледаме дори седми.

Напълно в реда на нещата е историята на героите да търпи изменение и развитие, но за шест сезона фокусът да си остава все същият - пациентите, техните случаи и всички причинно-следствените връзки, произхождащи от решенията на героите.

Така ще бъде и в новия седми сезон, снимките на който текат и в момента. А вече имаме и достатъчно информация, за да сглобим рамката на това какво да очакваме от него.

"Откраднат живот: Любовта лекува" ще започне там, където "Анатомия на гнева" приключи - болница "Св. Кирил" ще остане в историята, но това е за добро, защото целият персонал ще се премести в нова сграда.

Това беше загатнато още в края на последния сезон, когато Ина Фотева (Ирина Митева) реши да инвестира парите, които наследи от съпруга си Иво Фотев (Васил Бинев), в изграждането на "Св. Анастасия" - частна и модерна болница.

Към този момент знаем, че всички лекари и сестри от "Св. Кирил" са приели предложението за нова работа, което няма как да не ни радва, защото все още има неизяснени сюжетни линии. Такава е превърналата се в невъзможна любов между Христо Карагьозов (Владо Карамазов) и Кая Райкова (Неда Спасова).

Има недовършена работа и между доктор Огнянова (Диана Димитрова) и доктор Марио Ковачев (Велислав Павлов). Което не пречи в тези сложни отношения да бъдат заплетени още истории, защото в "Откраднат живот: Любовта лекува" влизат и нови лица.

Иван Юруков в ролята на Деян Табаков

Източник: NOVA / Фотография Красена Ангелова

Иван Юруков в ролята на Деян Табаков

Това са Гергана Стоянова, която ще бъде в ролята на анестезиолога Поли Грънчарова, и Иван Юруков - неврохирургът Деян Табаков. Обстоятелствата ще ги срещнат в болницата, където първоначално ще бъдат в отношения пациент-лекар.

Доктор Табаков е напорист кариерист, който винаги иска да свърши работата си по-най-добрия начин. Той е и първият неврохирург, който се появява в сериала. Интересното в случая е, че за разлика от всички останали лекари в болницата, които използват обща операционна, за него е изградена и отделна и със специална апаратура.

Гергана Стоянова в ролята на Поли Грънчарова

Източник: NOVA / Фотография Красена Ангелова

Гергана Стоянова в ролята на Поли Грънчарова

Поли Грънчарова, от своя страна, не може да има деца, а в момента, в който се запознават с доктор Табаков, е омъжена. Но както подсказва и заглавието на новия сезон, любовта ще си проправи път там, където никой не би и предполагал, че може да съществува.

След като пропусна миналия сезон, в сериала ще се завърне доктор Галя Стилянова (Ралица Паскалева). А това ще бъде ново изпитание пред доцент Захариев (Емил Марков).

И накрая, още една промяна, която не касае сюжета, а по-скоро зрителите: сериалът ще се излъчва по три пъти в седмицата, а не както досега по четири.

"Откраднат живот: Любовта лекува" започва на 26 февруари в 20 ч. по NOVA