Първите дни на октомври изминаха неусетно и е време да хвърлим един поглед върху новите заглавия по HBO през месеца.

Новите заглавия по HBO през септември

Новите заглавия по HBO през септември

Обещава да бъде интересно

"Джейн Фонда в пет действия" 

Животът на Джейн Фонда винаги е бил изпълнен с противоречия, трагедии и трансформации. А през цялото това време тя е в светлината на прожекторите. 

"Джейн Фонда в пет действия" представя един интимен портрет с най-важните моменти от живота ѝ. Тежест и достоверност в документалния филм дават интервютата с Робърт Редфорд, Лили Томлин, както и с бившите съпрузи на Фонда - Том Хейдън и Тед Търнър.

Първите четири части са посветени на четирима мъже, които са повлияли на професионалните и личните ѝ амбиции. Петата е оставена за самата Джейн Фонда, в която тя ще се изправи срещу демоните си.

Премиерата на "Джейн Фонда в пет действия" е на 4 октомври

"По американски"

Този сериал не е оригинална продукция на HBO, но след като е попаднал сред премиерните заглавия на канала, явно има защо. "По американски" типично по американски ще ни срещне със Спенсър - момче, което играе американски футбол в колежа. 

Действието на сериала ще се завърти около момента, в който Спенсър получава шанс да постигне мечтите си. Какви могат да бъдат те ли? Ами, отново - типично по американски, едно от елитните училища в Бевърли Хилс му предлага да играе за отбора им. А това в Америка наистина може да е билет за първа класа в живота.

Спенсър обаче е от беден квартал и му предстои да се сблъска с разглезените си връстници, с които, както и с всички останали социални разлики, ще трябва да се справи. 

Премиерата на "По американски" е на 11 октомври в HBO GO

"Къмпинг"

Главното действащо лице тук е Дженифър Гарнър. Катрин (героинята на Гарнър) и Уолт (Дейвид Тенант) са нормална женена двойка, която планира да отпразнува 45-ия рожден ден на Уолт с приятен уикенд сред природата. 

Всичко звучи супер, но към тях се присъединяват още две жени - стара приятелка на Катрин и собствената й сестра. Да, много жени на едно място не е на хубаво, а от осемте епизода, които ще ни предложи сезонът, ще разберем до какво ще доведе това. 

Премиерата на "Къмпинг" е на 15 октомври

"Моята вечеря с Ерве" 

Ерве Вилшез (Питър Динклидж) е най-известното джудже в света, което има всичко. Жени, пари, коли, слава, купони, червени килими и много безпаметни вечери. И, разбира се, има своята история под тази бляскава повърхност - история за разказване.

Дани Тейт (Джейми Дорнън от "50 нюанса сиво") е начинаещ журналист, който се среща с Ерве Вилшез в лимузината му. Естествено, има въпроси от сорта "Какво е да си известен?" и "Какво е да си успял човек?".

Оказва се, че да си известен е същото, като да си пиян. С тази разлика, че целият свят е пиян заедно с теб. А задачата на журналиста Дани Тейд е да разбере кой е бил онзи момент на най-известното джудже на света, в който всичко му е дошло в повече.   

Премиерата на "Моята вечеря с Ерве" е на 21 октомври

"Аз, вещицата"

Това е поредният сериал за вещици и вампири, базиран този път на едноименната поредица на Дебора Харкнес. Първата книга от нея излиза през 2011 г. Втората и третата - "Нощна сянка" и "Книгата на живота", не закъсняват и се появяват през 2012 и 2014 г.

Историята се развива на гранцата на света на вампирите и света на вещиците. Те никога не са били в добри отношения, а съвмеството им съществуване винаги ги е държало на безопасно разстояние. Да, но точно на тази граница ще се разгори забранена любов, която е на път да наруши статуквото.

Един древен ръкопис ще добави допълнителна мистерия към историята на вампира и вещицата, в която вече има достатъчно хорър и романтика. Въпросът е ще издържи ли връзката им изпитанията, на които ще бъде подложена.

Премиерата на "Аз, вещицата" е на 23 октомври

"Вампири: Наследство"

Тъкмо когато мислехме, че сме приключили с кръвопийците, се появява и "Вампири: Наследство". Тук отново ще се нарушават древните закони, по които доскоро е живял светът на мистичните същества, но нещата в тази история са започнали много много отдавна. 

Всъщност, това е spin-off на познатия ни вече "Древните" (The Originals - 2013-2018 г.), който пък е spin-off на "Дневниците на вампира" (The Vampire Diaries - 2009-2017 г.). Ако си говорим в числа, нещата биха изглеждали по следния начин: девет години, 13 сезона, 263 епизода. Броят на епизодите може да се умножи по 42 - колкото са минутите на всеки от тях, но да не издребняваме чак толкова.

Но сигурни сме, че дори и да не сме гледали нищо от цялото това вампирско творчество (и, разбира се, сме фенове на тези истории), "Вампири: Наследство" ще ни допадне. Той разказва за Хоуп Майкълсън - дъщеря на върколак и вампир. При това, един от най-древните и могъщи вампири - Клаус Майкълсън.

Досега с този свят на вампири, върколаци и вещици подобно смесване на видовете се е смятало за нещо напълно забранено. Да, но то вече е факт, има си име - Хоуп, и нейните приключения с невероятните сили, които притежава, едва сега започва. А ни очакват 22 епизода. 

Премиерата на "Вампири: Наследство" е на 26 октомври по HBO GO

"Рей Донован"

Рей Донован се завръща в шести пореден сезон, за да продължи да върши мръсната работа на богатите и известни жители на Лос Анджелис.

Когато някой с много пари има проблем, Рей се залавя за работа, за да го отстрани. Лив Шрайбър отново ще влезе в неговите обувки, за да ни демонстрира, че ще се отърве от проблемите без значение какво ще му коства това. 

Премиерата на шестия сезон на "Рей Донован" е на 29 октомври по HBO GO