Морето през август предполага сол по кожата и бира в ръката. Така може да си живеем поне 100 години, но за хора като нас и сериалите са важна част от почивката. Ето защо ще хвърлим един поглед на новите филми и сериали по HBO през август. А после - бегом към плажа.

Game of Thrones, HBO, Дейвид Бениоф, Д.Б. Уайс, сценарият и защо Дрогон разтопи Железния трон

Защо Дрогон разтопи Железния трон в Game of Thrones

Сценарият е по-лош от очакваното

"Жертвеният агнец"

Дебютният сезон на сериала ще ни запрати в далечна Австралия, в манастир на отдалечен остров около бреговете й и в забравения орден на Света Агнес. Животът там е като в същински Рай и върви по своя точно определен начин: трите единствени монахини в манастира водят скромно съществувание, подчинено на работа, молитви и разказване на... зловещи приказки вечер, докато се занимават с ръкоделията си.

Тази идилия обаче рязко ще се промени, когато Църквата изпраща в забравения манастир отец Игнатиус с мисия. Проблемът е, че истинските му намерения няма да се понравят на монахините, а на всичкото отгоре ще забъркат и една фантастична история за вярата, за любовта и за изкуплението.

Сериалът не е продукция на HBO, базиран е на книгата на австралийската авторка Мареле Дей - Lambs of God, и е само четири епизода.

 "Жертвеният агнец" е в HBO GO от 1 август

"Наследници"

Както обикновено се случва, след успешния първи сезон идва втори. Такъв е и случаят с историята на Логан Рой и четирите му деца, които контролират един от най-големите и влиятелни медийни конгломерати в света.

В първия сезон видяхме как решението на Логан да се оттегли от бизнеса се отрази на децата му. Видяхме и как те са готови на всичко, за да управляват компанията.

Във втори семейството ще се стреми да запази контрола над империята, чието бъдеще изглежда все по-несигурно, още повече когато от миналото се задава истинската заплаха, която може да ги унищожи.

Премиерата на "Наследници" е на 12 август от 21 ч. по HBO

От сутринта на същия ден ще бъде наличен и в HBO GO

"Праведните Джемстоун"

Семейство Джемстоун са телевангелисти - проповядват своята религия по телевизията. Проблемът обаче както на телевизията, така и на религията по телевизията, е, че и от двете не произлиза нищо много духовно. Затова и тримата мъже в семейство Джемстоун приличат повече на търговци, отколкото на проповедници.

Всъщност те са нещо по средата - проповедници, които ползват вярата за търговия. А вярващите са повече от щедри. 

Големият взрив в тази така добре подредена машина за вяра и пари ще дойде от сблъсъкът на поколенията и от желанието на сина да поеме бизнеса от бащата. И, разбира се, да го модифицира по начин и чрез послания, които по-лесно да достигат съвременната аудитория.

Премиерата на "Праведните Джемстоун" е на 19 август от 22 ч. по HBO

От сутринта на същия ден ще бъде наличен и в HBO GO

"Времевите имигранти"

Действието в този сериал, оригинална продукция на HBO Европа, се развива в Норвегия, но в бъдещето, когато се случват странни неща.

По неизяснени причини над океана проблясват ярки светкавици, след които точно там се появяват хора от миналото. Те идват от три различни епохи: Каменната ера, времето на викингите и края на XIX век. Посетителите от миналото, наречени времеви имигранти, също нямат никаква представа какво се е случило и как са се озовали в XXI век.

Години по-късно Алфхилдр - жена от викингската епоха, започва работа с полицейски инспектор, за да се опитат да разберат каква е причината за смъртта на друга жена от времевите имигранти. Докато разследват мистериозната смърт, двамата започват да подреждат пъзела, който ще им покаже как и защо времевите имигранти са се оказали тук.

"Времевите имигранти" е в HBO GO от 21 август

"Аферата"

Петият сезон на сериала на Showtime ще продължи с изследването на емоционалните последици от една извънбрачна връзка.

Загадъчният и изкусителен Ноа Солоуей е учител в Ню Йорк, но и писател, който е женен от 20 години и има четири деца.

Алисън е млада сервитьорка от Лонг Айлънд. Една трагедия обаче разбива живота и брака ѝ на парчета, които Алисън се опитва да подреди, за да бъде отново щастлива. 

Историята, разбира се, ще бъде навързана с помощта на спомените на героите, което прави нещата още по-интересни.

"Аферата" е в HBO GO от 26 август

"Играчи"

Това определено е заглавието, което чакаме с най-голямо нетърпение, за да се гмурнем дълбоко в безмилостния и корав свят на американския футбол, където борбата за пари и власт е в основата на всичко. 

„Играчи“ и какво да очакваме от четвъртия сезон на сериала

Какво да очакваме от новия сезон на „Играчи“

Дуейн Джонсън и компания заменят Маями с Лос Анджелис

От петия сезон трябва да разберем какво се e случило със Спенсър Страсмор (Дуейн Джонсън). В края на предходния сезон той заряза фирмата, която основа заедно с Джо Кртутел (Роб Кордри) и остави всички нас в пълно затъмнение с какво ще се захване (и дали въобще ще го направи).

Е, както виждаме и от тийзъра, явно се е отдал на почивка, но добре знаем, че човек с амбициите на Спенсър няма да скучае дълго..

Премиерата на "Играчи" е на 26 август от 22:30 ч. по HBO

От сутринта на същия ден ще бъде наличен и в HBO GO

През август по HBO и в HBO GO ще можем да гледаме и "Бъмбълби" (4 август), "Фатално затишие" (11 август), "Мери Попинз се завръща" (18 август), "Играч първи, приготви се" (25 август), "Малки титани: В готовност! Филмът" (31 август).