Първите дни на октомври ни подлъгаха, че топлото време може да продължи вечно, но ситуацията рязко се промени и сега се "радваме" на дъжда.

Новите филмите и сериали по HBO през септември

Новите филмите и сериали по HBO през септември

През първите дни на есента няма да има време за скучаене

В това обаче няма както нищо странно, така и нищо лошо, защото когато времето навън не става за разходка, си се настаняваме удобно на дивана и си гледаме я филм, я сериал. А тази есен HBO няма да ни разочарова със заглавията за месец октомври.

"Екатерина Велика"

Четири епизода от почти час всеки. Всички те ни потапят в света на може би най-могъщата жена монарх в историята - Екатерина Велика (Хелън Мирън). Възкачването й на трона е доста спорно, защото дори не е рускиня, а била омъжена за Петър III, а след смъртта му просто започва да властва - и така почти половин век.

А Екатерина със сигурност се вписва в определението за съвременна жена. Тя е решителна, независима, изключително интелигентна и сексуално освободена. Сериалът пък се фокусира върху последните години от царуването ѝ и аферата ѝ с генерал Григорий Потьомкин (Джейсън Кларк).

Двамата не могат да сключат официално брак, но изграждат уникална връзка, в основата на която е предаността. Дали обаче тя ще бъде достатъчна, за да надхитрят противниците си... Всички знаем историята, но дяволът (както също добре знаем) е в детайлите, а те в "Екатерина Велика" са много. И са също велики.

Премиерата на "Екатерина Велика" е на 4 октомври от 21 ч. по HBO

"По американски"

В първия сезон видяхме как едно американско момче - Спенсър Джеймс, правеше всичко по силите си, за да сбъдне американската си мечта и да играе професионален американски футбол. Във втория ще заварим Спенсър като щатски шампион, на когото му предстои да вземе тежко решение.

„Играчи“, HBO, Дуейн Джонсън и какво да очакваме от петия и последен сезон на сериала

Какво да очакваме от последния сезон на „Играчи“

Дуейн Джонсън ще продължи да ни показва, че няма невъзможни неща

Той трябва да избира между семейството и сърцето си. От едната страна е Бевърли Хилс, където играе в момента под ръководството на треньора Били Бейкър. От другата пък е родният му Лос Анджелис, където е семейството му. 

Това си е тежко за взимане решение. Но ще стане още по-трудно, защото в Бевърли Хилс са всичките му приятели, както и гаджето му - Лейла. Изборът си е избор, но една грешка ще промени живота му и този на хората около него.

"По американски" е в HBO GO от 8 октомври

"Пазителите"

Сериалът е базиран на DC комиксите на Алан Мур и Дейв Гибънс. Действието се развива в алтернативна реалност, в която маскираните супергерои се превръщат във враг на обществото. Те биват преследвани от органите на реда и избивани или затваряни.

В един момент всички си мислят, че тези маскирани супергерои са изчезнали, но ще останат неприятно изненадани от факта, че това далеч не е така.

В "Пазителите" ще видим Реджина Кинг, която влиза в ролята на Анджела Абар - полицейски следовател в Тълса. Джеръми Айрънс, който играе застаряващ британски лорд, Дон Джонсън е шефът на полицията в Тълса и Джийн Смарт влиза в ролята на агентът на ФБР Лори Блейк.

Премиерата на "Пазителите" е на 21 октомври от 21 ч. по HBO

"Силициевата долина"

Това е шести и за съжаление последен сезон на сериала. "За съжаление"-то е, защото до момента "Силициевата долина" влезе под кожата на много хора, както и на самия Бил Гейтс.

Припомняме, че сериалът разказва историята технологичната компания Pied Piper и четиримата ѝ основатели. А те са толкова особени, че трудно можем да не ги запомним.

Бил Гейтс и "Силициевата долина" - защо магнатът препоръчва да гледаме сериала

Сериалът, който Бил Гейтс препоръчва да гледаме

Силициевата долина има своите тайни

Ричард (Томас Мидълдич) е изпълнителен директор и олицетворение на мита, че компютърните гении са асоциални. Неговите "братя по оръжие" също не падат по-долу в странността си.

Динеш (Кумеил Нанджиани) е програмист, който често бива съспван от шеги от Гилфойл (Мартин Стар), а Джаред (Зак Дън) е лоялният до смърт финансов директор на компанията. Целта и на четиримата е да надвият жестоката конкуренция, а най-големият им враг е Гавин Белсън (Мат Рос). 

Премиерата на "Силициевата долина" е на 28 октомври от 22:30 ч. по HBO

"Госпожа Флетчър"

Знаем, че да си самотна майка не е никак лесно. Ив Флетчър (Катрин Хан) също знае това прекрасно, защото след като се е развела с мъжа си е концертирала цялата си енергия в отглеждането на сина си.

Малкият обаче пораства и трябва да замине да учи в колеж, а това прави г-жа Флетчър изключително самотна. Тя се опитва, разбира се, да се приспособи към новия си живот и се отдава на експерименти.

Те включват гледане на порно и сбъдване на потисканите през годините сексуални фантазии. Първият сезон на сериала обаче ще ни покаже и как синът ѝ Брендан (Джаксън Уайт) се справя с предизвикателствата в колежа.

Премиерата на "Госпожа Флетчър" е на 28 октомври от 22 ч. по HBO

През месец октомври в HBO GO можем да гледаме новите сезони на "Вампири: Наследство" (11 октомври) и "Касъл Рок" (24 октомври), както и  премиерният сезон на "Къде си, Аляска?" (19 октомври). 

Разбира се, няма да липсват и филми, а те ще бъдат "Goosebumps 2: Призрачен Хелоуин" (13 октомври), "Спайдърмен: В Спайди-вселената" (20 октомври) и "Мега звяр" (27 октомври).