Като хора, които следят всичко случващо се около Дуейн Джонсън, знаем прекрасно, че Скалата не е от онези, които се отказват лесно от мечтите си. Спокойно можем да кажем, че Спенсър Страсмор, героят на Джонсън в сериала на HBO "Играчи", е олицетворение на самия актьор и философията му за живота.

За четири сезона видяхме как Спенсър премина през огън и лед, за да докаже на всички, че не е просто бивш играч по американски футбол. В света на спортните агенти, накъдето се беше запътил, се пробива трудно, но Страсмор работеше здраво, за да спечели мястото си в една от най-големите компании, управляващи правата на играчи от NFL.

Всеки, изгледал 39-те епизода на "Играчи" до този момент, знае, че се случиха доста неща, но едно остана непроменено - неизчерпаемата енергия и мотивация на Спенсър Страсмор. В миналия сезон видяхме как той и верният му приятел Джо Крутел (Роб Кордри) напуснаха Маями, за да развиват бизнес идеите си в Лос Анджелис.

Джо Крутел (Роб Кордри) и Спенсър Страсмор (Дуейн Джонсън)

Източник: HBO

Джо Крутел (Роб Кордри) и Спенсър Страсмор (Дуейн Джонсън)

В Града на ангелите откриха и в какво да инвестират парите си. Иновативната компания за екстремни спортове на Ланс (Ръсел Бранд) обаче ги изкара от комфортната им зона, което в крайна сметка доведе до разрив в отношенията между Спенсър и Джо и решението на първия да напусне компанията.

Пети сезон ще ни покаже какво се случва една година по-късно. Това, което можем спокойно да кажем, е, че нещата няма да са както преди. Спенсър се е отдал на заслужена почивка край океана, което е малко нетипично за него, защото знаем, че е работохолик. Джо продължава да ръководи бизнеса и дори има идеи за разширяването му. Въпросът обаче е дали ще се справи без верния си приятел и съдружник.

Странното е, че Спенсър и Джо не са установявали никакъв контакт помежду си от неочакваното напускане на Спенсър. От петия сезон на "Играчи" ще разберем дали взаимоотношенията им ще се оправят или ще се влошат още повече.

На преден план ще излязат миналото на Спенсър и трудностите, през които е преминал и които са го оформили като човек. Това е супер, защото всъщност не знаем много за него, въпреки че е основния персонаж в сериала. Ще му се отвори и невероятна възможност за милиарди, която определено не е за изпускане.

Естествено, и за останалите герои ще има място под слънцето, а добре знаем, че техните истории са не по-малко интересни.

Чарлз Грийн (Омар Милър) продължава да бъде генерален мениджър на отбор от Лигата, което не е никак лека задача, защото има един куп проблеми, с които трябва да се справя.

Рики Джаред (Джон Дейвид Уошингтън) вече не изглежда толкова раздвоен между бащинството и кариерата си, но и при него нищо няма да бъде цветя и рози. Все пак знаем, че той има уникалната способност да прецаква нещата, а този път ще бъде заложена и кариерата му.

Върнън (Донован Картър) е обърканият в този сезон, защото разбира, че футболът не е единствената му страст. Това може да го отклони от пътя, по който е тръгнал, а верният му приятел Реджи (Лондон Браун) ще има нелеката задача да го вразуми.

Ще завършим с тъжната новина за всички фенове на "Играчи", която Дуейн Джонсън лично сподели. А тя е, че предстоящият пети сезон ще бъде и последен. Така че трябва да се насладим на всеки един епизод.

Премиерата на пети сезон на "Играчи" е на 26 август от 22:30 ч. по HBO

От сутринта на същия ден първият епизод ще бъде наличен в HBO GO