От Бил Гейтс сме свикнали да получаваме препоръки за книги, които е добре да прочетем, но не и за сериали. Той обаче използва личния си блог (GatesNotes), за да препоръча един конкретен сериал. 

Бил Гейтс и ежегодният му списък с книги

Какво ще чете Бил Гейтс това лято

Пет книги с препоръка

Става дума за сериала "Силициевата долина". Основателят на Microsoft пише, че може да преброи на едната си ръка книгите и филмите, които описват акуратно ситуацията в Силициевата долина. Той изтъква книгата Fire in the Valley като добър хроникьор на това какво е било в началото и какви са били взаимоотношенията му със Стив Джобс. 

Както и биографията на основателя на Apple, написана от Уолтър Айзъксън. Но според Бил Гейтс, ако искаме да разберем как работи Силициевата долина в момента, трябва да гледаме сериала на HBO, който носи същото име. 

"Силициевата долина" проследява премеждията на група приятели, които много искат да успеят в света на технологиите. Гейтс отразява факта, че сериалът е комедиен, но и че много пъти пародията засяга истински теми. 

Той отдава заслуженото на продуцентите и сценаристите, защото извършват много сериозна изследователска работа преди всеки един сезон. Миналата година той е бил сред хората, с които те са се срещнали, за да разберат повече за историята на Силициевата долина. 

Бил Гейтс обаче има една малка забележка към сериала на HBO. И тя е, че "Силициевата долина" представя малките фирми като много способни, докато големите компании винаги са представяни като нелепи и неспособни. 

Как Бил Гейтс чете книги

Как Бил Гейтс чете книги

Съвети от един от най-богатите хора в света

Гейтс завършва с информацията, че е гледал всеки един епизод от първите четири сезона. А в момента наваксва с тези от пети сезон, който беше пуснат тази година.