Вчера, 28 юли, бяха обявени номинациите за Наградите Еми 2020. Повечето си бяха очаквани, но имаше и изненади. Една от тях беше рекордът, който Netflix постави, а друга - 26-те номинации на "Пазителите" на HBO.

Наградите Еми 2020 и кои са номинираните

Кой властва на наградите Еми 2020

Тази година най-много номинации има...

Но вечерта се оказа паметна и за Дженифър Анистън и Еди Мърфи. Съвсем логично и заслужено Анистън получи номинация за най-добра главна женска роля за играта си в сериала на Apple TV+ The Morning Show.

Може да прозвучи странно, но това е първият ѝ път от 11 години насам. За последен път актрисата беше номинирана за Еми през 2009 г. - за епизодичната си поява в "Рокфелер плаза 30".

Това е седмата й номинация, като Дженифър Анистън е печелила само веднъж - за ролята си на Рейчъл от "Приятели" през 2002 г.

За да грабне втора статуетка, ще трябва да се пребори с Оливия Колман (The Crown), Джоди Комър ("Убивайки Ийв"), Лора Лини (Ozark), Сандра О ("Убивайки Ийв") и Зендая ("Еуфория").

Освен за Дженифър Анистън, номинациите се оказаха глътка свеж въздух и за Еди Мърфи, който беше номиниран за най-добър гостуващ актьор в комедиен сериал - за ролята си на водещ в Saturday Night Live.

Еди Мърфи, "Ченгето от Бевърли Хилс", Netflix и новият филм от поредицата

Ченгето от Бевърли Хилс се завръща

Аксел Фоули (Еди Мърфи) отново ще раздава правосъдие

Това е пета номинация Еми за актьора, като интересното е, че е и първата му от 21 години насам. Последно Мърфи беше номиниран през 1999 г. за участието си в анимацията The PJs, пише The Hollywood Reporter.