Подборът на заглавията ни тази седмица може да мине под клишето "за всеки по нещо". Факт е обаче, че всяка от книгите заслужава внимание.

Снимка 496732

Източник: Сиела

"Менгеле"

Започваме с най-сериозното заглавие от седмицата - документалният труд на Дейвид Маруел, посветен на един от най-зловещите образи на нацистка Германия, д-р Йозеф Менгеле. Биографията разказва за предвоенния живот на Менгеле, участието му в специалната дивизия "Викинг" на SS, последвалия му ръководен пост в концлагера "Аушвиц" и зловещите садистични експерименти, които е провеждал там. Маруел разкрива и подробности за бягството на Менгеле в Бразилия, където успява да се укрие до края на живота си.

Изд. Сиела, 17.90 лв.

Снимка 496733

Източник: Enthusiast

"Мама греши"

Мишел Бюси е един от най-успешните съвременни автори, а "Мама греши" е втората му книга, издадена на български език. Сюжетът разказва за 4-годишния Малон, който твърди пред близки и учители, че майка му не му е истинска майка. Всичко отдават това на развинтено въображение, освен училищния психолог. Той се наема със задача да разбере каква е истината за произхода на момчето.

Изд. Enthusiast, 20 лв.

Снимка 496734

Източник: Обсидиан

"Хубав квартал"

Война между две семейства - така най-накратко може да се опише романа на Терез Ан Фаулър. Те са на самотната майка Валъри и проспериращия бизнесмен Уитман, които живеят в предградие в Северна Каролина. Когато басейнът на Уитман става причина за бавното съхнене на вековно дърво в градината на Валъри, враждата е налице. Тя се засилва от факта, че синът на Валъри и дъщерята на Уитман имат тайна връзка.

Изд. Обсидиан, 18 лв.