Чакаме нов филм за "Матрицата 4" още от момента, след като през 2003 г. изгледахме финалните надписи на "Матрицата: Революции". И сега, когато най-после беше обявено, че такъв ще има и снимките дори бяха започнали, дойде коронавирусът и обърка всичко.

"Матрицата 4", Киану Рийвс, Лана Уашовски и защо се е съгласил да се снима във филма

Защо Киану Рийвс се е съгласил да участва в "Матрицата 4"

Лана Уашовски си знае работата

Макар че към настоящия момент снимките все още не са подновени, очаква се това да се случи съвсем скоро. Но заради забавянето (съвсем логично) идва и новината, че премиерата на филма се отлага. И то с цяла една година.

Предвидената дата за "Матрицата 4" беше 21 май 2021 г., когато трябва да излезе и "Джон Уик 4", но премиерата вече е преместена за 1 април 2022 г.

Жалко, но това не са и единствените размествания в киното...

Според Deadline, Tenet на Кристофът Нолан също получава нова премиерна дата - 31 юли. "Жената чудо 1984" пък от 14 август отива директно на 2 октомври.

Ще трябва да почакаме и за Godzilla vs. Kong, който трябваше да тръгне по кината от 20 ноември, но ще заеме мястото на "Матрицата 4" - 21 май 2021 г.

Холивуд се връща на работа и как ще се промени заради пандемията

Как пандемията ще промени Холивуд

Нищо няма да е същото, особено при интимните сцени

Почти незначителна промяна в премиерната дата има и за "Смъртта може да почака". Новият филм за Джеймс Бонд ще се появи с пет дни по-рано - на 20 ноември.