Миналата седмица видяхме как Огнян се пречупи и не можа да защити престилката си в елиминациите. Тази седмица предизвикателствата пред хоби-готвачите продължават.

MasterChef 2019: MasterClass от шеф Андрей Стоилов и кой ще отиде на директна елиминация

MasterChef 2019: MasterClass от шеф Андрей Стоилов и кой ще отиде на директна елиминация

Става все по-напечено

Довечера кутията на MasterChef няма да се окаже по вкуса на всички. Участниците ще трябва да приготвят ястие, което датира от древни времена и намира своите интерпретации в различните кухни по света. За някои от хоби-готвачите продуктите ще бъдат напълно непознати, което означава, че ще трябва да се доверят на интуицията си за приготвянето им.

Снимка 419541

Източник: bTV

По традиция тримата участници, които се справят най-добре, ще отидат на MasterClass и ще се борят за имунитет, докато останалите ще бъдат подложени на стрес тест.

Братът на Владо Карамазов прави торта за сватбата на Хари и Меган

Братът на Владо Карамазов прави торта за сватбата на Хари и Меган

Истинска чест

MasterClass-ът тази вечер ще бъде воден от шеф Иван Александров, братът на актьора Владо Карамазов, който изработи тортата за медийното събитие на кралската сватба на принц Хари и Меган Маркъл.

Снимка 419540

Източник: bTV

Той ще приготви пред очите им типичните английски кексчета, но с български привкус. На пръв поглед задачата изглежда лесна, но крие много трудности заради множеството компоненти и деликатните продукти.

Силвена Роу, MasterChef 2019 и какво трябва да притежава следващият победител

Силвена Роу и магията на десертите без животински продукти и захар

Новият член на журито в MasterChef за здравословното хранене, за предизвикателството в MasterChef и за това какво е най-важното в една кухня

В стрес теста Андре Токев, Петър Михалчев и Силвена Роу ще дадат на седемте хоби-готвачи задължителна основа, на която да стъпят, и творческа свобода, за да покажат колко добре могат да съчетават различните вкусове.