В предходните предавания видяхме част от участниците, които опитаха късмета си в кухнята на MasterChef, но само 21 хоби-готвачи получиха заветните престилки. 

Станислав Райчев след MasterChef

Станислав Райчев след MasterChef

Победителят от предаването за преживяването да бъдеш MasterChef, за шегите и какъв е шансът хобито да му стане основна професия

Оказва се обаче, че журито е било доста снизходително и е раздало повече престилки, отколкото е трябвало. Ето защо сега Силвена Роу, Андре Токев и Петър Михалчев ще отправят първото предизвикателство към участниците, в което те ще трябва да защитят мястото си в предаването. 

Снимка 410356

Източник: bTV

За целта ще бъдат разделени в три групи от по седем човека. На първата група журито ще предложи четири алтернативи, с които да готвят - земя, въздух, огън и вода

Респективно тези алтернативи ще намаляват за всяка следваща група, а хоби-готвачите ще разполагат с 60 минути, за да сготвят ястие, което ще им гарантира оставане в шоуто. 

Снимка 410358

Източник: bTV

Под кутиите, които са наименувани символично на природни стихии, се крият люти чушки, гъби, сом и пъдпъдъци.

Снимка 410357

Източник: bTV

Силвена Роу, Андре Токев и Петър Михалчев ще разяснят на участниците силните и слабите страни на всеки един продукт, защото при чушките, например, трябва да се намери баланс на вкусовете, за да не е крайният резултат прекалено лют.

Снимка 410359

Източник: bTV

Всичко това ще постави на изпитание нервите на хоби-готвачите. И докато едни са спокойни и уверени в рецептите си, други ще бъдат обзети от хаос и паника. Непознатите продукти в склада, големите количества заготовки и опити за прескачане на технологични процеси ще спънат някои от участниците.

Силвена Роу, MasterChef 2019 и какво трябва да притежава следващият победител

Силвена Роу и магията на десертите без животински продукти и захар

Новият член на журито в MasterChef за здравословното хранене, за предизвикателството в MasterChef и за това какво е най-важното в една кухня

А това ще сложи край на мечтата им да спечелят MasterChef и награда от 100 000 лева.