Тази вечер в MasterChef ще разберем дали наистина съдбата обича смелите, или обича тези, които играят без излишни рискове. 

Лео Бианки и предизвикателствата на MasterChef

Лео Бианки и предизвикателствата на MasterChef

Ресторантьорът за шансовете в живота, за разликата между Лео, който пее, и Лео, който готви, и за работата със сърце и душа

Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки ще предложат на участниците два варианта на кутията на MasterChef. Този избор ще провокира много спомени у хоби-готвачите и те ще споделят свои лични преживявания. А що се касае до играта, кутията на сигурността ще включва хляб, лимон, лук, спанак, пъстърва, чесън, яйца, рикота и 30 минути за готвене.

Снимка 350928

Източник: bTV

Тези, които изберат да заложат на неизвестния риск, ще разполагат с 45 минути, за да впечатлят журито. Участникът, който се справи най-добре, ще спаси свой колега от елиминации.

Chef Петър Николов

Източник: bTV

Chef Петър Николов

Следващото предизвикателство ще бъде отправено от шеф Петър Николов - първият български представител в кулинарните Оскари - Bocuse D`Or, и жури на национално ниво. Той ще демонстрира на хоби-готвачите нестандартната рецепта за чийзкейк с шоколад, карамел, плодове и соев сос. 

Чийзкейк с шоколад, карамел, плодове и соев сос

Източник: bTV

Чийзкейк с шоколад, карамел, плодове и соев сос

След открития урок участниците ще се разделят на отбори по двама. Двойката, която представи най-несполучливо ястие, ще отиде на дуел. Предизвикателството пред тях ще бъде да превърнат манго в забележително ястие за 45 минути, за да се спасят от отпадане. 

Какво ще спечели победителят в MasterChef 2018

Какво ще спечели победителят в MasterChef 2018

Ще видим различен подход, като единият, застрашен от елиминация, ще заложи на многокомпонентно ястие с пуешко и скариди, а другият - на деликатен крем в ефектна кокосова аранжировка.